2

3 manieren waarop een prompt engineer jouw marketing een boost geeft

Kunstmatige intelligentie, of Artificial Intelligence (AI) is niet meer weg te denken uit onze wereld. Tools als Chat GTP zijn razend populair en lijken veel menselijke taken volledig over te kunnen nemen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je deze AI de juiste opdrachten geeft. Een prompt engineer is gespecialiseerd in het communiceren met AI en weet precies welke opdrachten de AI nodig heeft om een ijzersterk marketingplan tevoorschijn te toveren. 

Stel: je verkoopt fitnessapparatuur. Dan kun je AI de opdracht geven om een blog te schrijven over ‘de beste fitnessapparatuur’. Hier zal ongetwijfeld een tekst uit komen rollen maar deze tekst is niet afgestemd op jouw bedrijf, wat jouw onderneming onderscheidt van je concurrentie en deze tekst zal ook niet jouw unieke ‘tone of voice’ hebben. Voer je een te simpele ‘prompt’ in bij AI-tools, dan krijg je ook een generiek, dertien in een dozijn resultaat. De prompt is dé magie die ervoor zorgt dat AI-tools net dat stapje extra zetten om een uniek resultaat te behalen. 

1 Bundelen van kunstmatige krachten
Chat GTP is op dit moment een van de bekendste kunstmatige intelligentie tools die er zijn. Maar er zijn natuurlijk veel meer tools beschikbaar die jou in je marketing kunnen bijstaan. Denk bijvoorbeeld aan kunstmatige intelligentie die logo’s voor je maakt, afbeeldingen creëert of video’s voor je samenstelt. Al deze tools hebben prompts nodig om het juiste resultaat te kunnen genereren. Door bijvoorbeeld Chat GTP in te zetten in het creëren van prompts voor ándere AI-tools, bundel je als het ware de kunstmatige krachten om zo het gewenste resultaat te bereiken.

2 Makkelijker vooruit werken
Als je Chat GTP of andere AI de juiste prompt geeft, kun je binnen een mum van tijd een contentkalender voor een lange periode genereren. Zo wordt het opeens veel makkelijker om vooruit te werken waardoor je altijd social media posts klaar hebt liggen of blogideeën hebt om uit te werken. Op deze manier kun je continuïteit aanbrengen in je marketing en blijf je zichtbaar bij je beoogde doelgroep, zonder dat je hier dagelijks, wekelijks of maandelijks ontzettend veel tijd in hoeft te investeren. 

3 SEO geoptimaliseerd
Als laatste is kunstmatige intelligentie dé tool om al je marketinguitingen te optimaliseren voor SEO. Daarvoor moet je natuurlijk wel precies weten hoe je dit aan moet pakken. Een prompt engineer weet dat het verder gaat dan alleen een lijstje zoekwoorden opvragen. Je wil tenslotte relevante content maken. Door AI de juiste reeks opdrachten te geven, kun je niet alleen relevante zoekwoorden in je tekst verwerken, maar ook de meest gestelde vragen online beantwoorden. 

Marketing is, net zoals de rest van de wereld, aan technologie onderhevig. Dit betekent echter niet dat de menselijke factor uit het proces wordt verwijderd door AI. Het is een samenwerking die nog in de kinderschoenen staat. Door een prompt engineer aan de slag te laten gaan met jouw marketing, weet jij in ieder geval zéker dat je voor loopt op je concurrentie. 

1350 707 admin

Leave a Reply

vijf × twee =