shutterstock 1329273935 1200x800 1

3 Tips voor succes met jouw Instagram story

Instagram, een razend populair sociaal media platformen dat alsmaar blijft groeien in het gebruikersaantal. Afgelopen jaar zijn er op Instagram, alleen binnen Nederland, al 4,9 miljoen actieve gebruikers. Dit betekent een groei is van 20% vergeleken met 2018. Uit deze cijfers blijkt het, dat Instagram binnen Nederland het snelst groeiend sociaal mediaplatform is. Dit biedt natuurlijk ook een enorme kans voor ondernemers om hun bedrijf goed te positioneren op het sociaal mediaplatform. Een manier om dit sterk te doen, is aan de hand van Instagram stories.

Waarom gebruik maken van stories en niet alleen je account?
Instagram stories voegen echt iets extra’s toe aan jouw account. Niet alleen is dit erg actueel, klanten en potentiele klanten kunnen zo ook nog eens makkelijk interactie ondernemer met jou als bedrijf. Dit zijn niet de enige voordelen die stories met zich meebrengt. Andere voordelen zijn:

  • Stories staan aan de bovenkant van Instagram, logischerwijs zien personen dit dus eerder dan de berichten die op hun ‘homepage’ staan. Dit zorgt er dus voor dat je eerder gezien wordt.
  • De stories zijn uitgerekt over het hele scherm, dit zorgt ervoor dat de focus volledig ligt op jouw beeld/visual.
  • Er kan veel interactie ondernomen worden in de stories. Die kan je doen doormiddel van een poll te creëren, vragen te stellen, een quiz te maken, chatten, en een meter te implementeren. Met deze meter kunnen personen aangeven in hoeverre zij iets leuk vinden.

De juiste tactiek voor het creëren van een story
Bij Instagram zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op het succes van jouw posts. Dit geldt dus ook voor het publiceren van jouw stories. Een tijd geleden is Instagram met een update gekomen dat geplaatste posts niet meer in volgorde in je tijdlijn voorbijkomen. Dit wil dus zeggen dat wanneer een foto om 13:00 uur gepost wordt, het kan zijn dat een van je volgers deze foto pas ziet om 21:00 uur ‘s avonds. Bij stories is dit niet zo! Deze komen namelijk in het tabblad stories te staan op het moment dat deze gepost worden en hier kan dus een zeker voordeel uit gehaald worden.

De tactiek is dan ook om te posten op de momenten dat veel gebruikers online zijn. Deze tijden zijn over het algemeen in de ochtend (8:00), in de spitsuren – wanneer veel mensen in de trein en bus zitten (tussen 17:00 en 18:00) en in de avond (rond 21:00 en 22:00). Zodra jij stories gaat plaatsen op deze tijdstippen vergroot je dus de kans dat veel mensen deze zullen zien.

Wat aanvullende tips
Om een zo goed mogelijke story te creëren kunnen wij jou nog een aantal tips geven.

Tip 1
Als jij een Instagram story gaat maken, zorg dan dat er ook iets van audio in zit. Ongeveer 60% van alle stories op Instagram worden bekeken met het geluid aan. Als jij een audiofragment toevoegt aan jou story, zorgt dit toch voor een kleine extra.

Tip 2
Zorg ervoor dat jouw beeld niet te lang is. Als je een story creëert waarbij je 4 verschillende visuals hebt, en deze duren 7 seconden per visual dan zijn jouw kijkers al bijna een halve minuut verder. Dit kan voor vele kijkers te lang zijn en dan klikken ze weg. Uit onderzoek is gebleken dat goed presterende stories maar zo’n 3 seconden duren. Houd je story dus kort en krachtig!

Tip 3
Als je aan de slag wil gaan met betaalde stories (dus dat Instagram jouw story promoot), kies dan altijd voor de optie ‘verkeer’. Dit zorgt voor het grootste bereik van je gesponsorde bericht. Ook kan je hier automatisch een A/B test bij laten maken, wat jou zal voorzien van gunstige data. Als je gebruik gaat maken van betaalde promotie, zorg dan ook dat je de doelgroep zo goed mogelijk target, zodat er de meeste conversie zal ontstaan.

Nog meer hulp nodig voor het optimaliseren van jouw Instagram?

Kom jij er nog niet helemaal uit met jouw Instagram? Of weet je nog niet goed hoe je nou jouw bedrijf het beste kan positioneren op dit populaire sociaal mediaplatform? Kom dan snel met ons in contact via www.creatieve-strategen.nl en boek een brainstormsessie met ons in, waarbij wij gaan kijken hoe jij jouw Instagram kan optimaliseren!

1200 800 admin