Blog 360 graden marketing dit zijn de mogelijkheden linkpost 2

360 graden marketing: dit zijn de mogelijkheden

Wil jij ook dat je bedrijf de juiste aandacht krijgt bij jouw ideale doelgroep? Dan is een goede marketingstrategie natuurlijk onmisbaar. Maar marketing is méér dan alleen het hebben van een website. Met een 360 graden marketingaanpak benut je alle mogelijkheden voor een maximaal effect.

Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk op het gebied van marketing. Van social media kanalen tot digitale platformen zoals websites en fora: het is belangrijk dat je weet welke doelgroep actief is op welk kanaal. Daarom is het belangrijk om alle opties zo goed mogelijk te benutten en een 360 graden marketingstrategie in te zetten.

Sociale media

Sociale media platformen zullen waarschijnlijk een van de eerste dingen zijn waar je aan denkt als je aan marketing denkt. Tenslotte weten we allemaal dat het belangrijk is om hier sterk en vaak op vertegenwoordigd te zijn. Om de juiste impact te maken, is het belangrijk dat je op de juiste kanalen actief bent. Denk bijvoorbeeld aan TikTok voor jongeren, LinkedIn voor MKB’ers en bedrijven en Facebook voor een iets oudere generatie.

Advertenties

Ook met advertenties kun je veel bereiken op marketinggebied. Het is belangrijk om niet alleen te adverteren op sociale media maar bijvoorbeeld ook op de radio, televisie of op Google. Op deze manier spreid je je kansen en komt jouw boodschap bij een breder publiek terecht. 

Afwisselende content

Welk platform je ook kiest om je op te richten: zorg ervoor dat je afwisselende content aanbiedt. Wie alleen maar geschreven content laat zien, zal merken dat klanten en volgers afhaken. Om mensen geboeid te houden, is het belangrijk dat je beeld, tekst en video afwisselt. 

Blogs

Het plaatsen van blogs op je website heeft gigantisch veel voordelen voor je bedrijf op marketinggebied. Je vergroot de vindbaarheid van je site door blogs SEO-proof te schrijven. Aan de andere kant vormen de blogs een gelegenheid om jezelf als expert op een onderwerp te presenteren. Hiermee kun je mogelijke vragen van klanten alvast beantwoorden. 

Webinar

Een andere manier van kennisdeling, en daarmee ook aandacht voor je bedrijf en merk, is het houden van een (gratis) webinar. Met deze webinar kun je direct contact maken met je klantenbestand en bijvoorbeeld live vragen beantwoorden over je product, dienst of een specifiek vraagstuk. Je levert waardevolle informatie en vergaart ondertussen e-mailadressen voor mogelijke leads. 

Offline marketing

Natuurlijk is ook offline marketing een belangrijke factor voor een bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visitekaartjes, brochures, flyers en folders en eventueel posters. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook advertenties in dagbladen en weekkranten. 

Om het maximale uit je marketingstrategie te halen is het belangrijk dat je verschillende methodes combineert op zowel online als offline gebied.

 

 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

1 × twee =