220112 Blog 3x het belang van content voor het succes van je organisatie linkpost

3x het belang van content voor het succes van je organisatie

Contentmarketing is ontzettend belangrijk voor elk bedrijf dat zich op een positieve manier in de kijker wil spelen. Met goede content op je site en online platformen zoals social media, kun je namelijk meerdere vliegen in één klap slaan. Wij hebben 3 van de belangrijkste voordelen van content voor jouw organisatie op een rij gezet.

1 Het versterken van jouw bedrijfsidentiteit

Online content is ideaal om jouw bedrijfsidentiteit kenbaar te maken en je merknaam te versterken. Door waardevolle content te delen in bijvoorbeeld blogs of in een nieuwsbrief, zullen (potentiële) klanten je sneller als kennisbron zien in plaats van iemand die alleen iets wil verkopen. Door goed na te denken over de tone of voice die je hanteert in je berichten, en deze af te stemmen op jouw doelgroep, bouw je gelijktijdig aan je merkbekendheid en aan de band met je klanten.

2 Je bedrijf onderscheiden

Contentmarketing is geen nieuwe speler in het marketing veld. Daarom dreigt deze vorm verzadigd te raken, zeker op het gebied van blogteksten. Dit is dus hét moment om je met jouw content te onderscheiden van je concurrenten door bijvoorbeeld een andere invalshoek te kiezen voor een post of door meer in te zetten op storytelling. 

3 Klanten converteren

Door relevante kennis te blijven delen in teksten op je site, en door opvallende visuele beelden hierbij te plaatsen, wordt het een stuk makkelijker om klanten te converteren. Doordat je vooraf uitgezocht hebt wat de behoefte is van jouw doelgroep, kun je namelijk perfect op deze behoefte inspelen. Daarnaast laat je hiermee zien dat jij altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in jouw niche of werkveld. 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

zestien − 7 =