Online Opvallen

5 manieren waarop je online de aandacht trekt

Online aanwezigheid is voor veel bedrijven een groot onderdeel van een succesvolle bedrijfsvoering. Tenslotte is dit tegenwoordig de plek waar je de meeste (potentiële) klanten kunt bereiken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je opvalt tussen al die andere duizenden berichten waar men dagelijks langs scrollt? Lees snel verder voor vijf tips om online op te vallen. 

1 bereik het juiste publiek
Je kunt bij wijze van spreken door een brandende hoepel springen om de aandacht te trekken maar als je dit niet bij het juiste publiek doet, zal jouw online uiting alsnog weinig effect hebben. Daarom is het belangrijk dat je exact weet wie jouw doelgroep is en op welke platformen deze mensen het meest actief zijn. Vervolgens kun je ook de vorm van je content hierop aanpassen. Zijn ze bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in video’s zoals tiktoks of kun je beter een plaatje op Facebook posten?

2 roep op tot actie
Een goede call to action mag niet ontbreken als je wil dat jouw publiek een interactie uitvoert met jouw content. Deze call to action kan klein zijn (zoals de ‘lees snel verder’ in de intro van dit artikel) of groot. Een voorbeeld van een grote call to action is de slogan ‘Just do it’ van Nike. Dankzij de bekendheid van deze slogan hoef je hem slechts kort op je feed voorbij te zien komen om meteen aan Nike te denken (en eventueel een kijkje te nemen in de webshop). 

3 beeld en video
Afbeeldingen, foto’s en video’s vallen in een feed sneller op dan een stuk tekst. Zorg daarom dat je afwisselt met originele en bewegende beelden om op te vallen. Video’s kunnen gewoon enkele seconden kort zijn. Als ze te lang zijn, is de kans zelfs groter dat mensen doorscrollen. Dus wil je bijvoorbeeld een product uitlichten? Maak er dan een korte video van waarbij je bijvoorbeeld inzoomt op het product. Dit heeft al veel meer effect dan een statisch beeld!

4 originaliteit
Originaliteit en humor zijn ontzettend belangrijk om op te vallen. Je hoeft daarom niet altijd alleen maar je product of dienst aan te prijzen. Als je op een slimme manier kunt inhaken op dagelijkse gebeurtenissen of een slimme woordgrap weet te maken, zullen jouw volgers zich deze posts sneller herinneren dan wanneer je alleen maar ‘reclame’ maakt. Bedrijven die dit heel goed doen zijn bijvoorbeeld Bol.com en de Hema.

5 consistentie
Het laatste punt om online op te vallen is consistentie. Het is belangrijk dat je regelmatig van je laat horen zodat je steeds weer terug blijft komen op de feed van je volgers. Omdat we dagelijks zo overspoeld worden met informatie en reclame, is het moeilijk om daar überhaupt tussenuit te springen. Met een regelmatige online aanwezigheid vergroot je de kans dat mensen jouw bedrijfsnaam onthouden.

Samen aan de slag? 
Bekijk dan onze abonnementen.

1350 707 admin

Leave a Reply

19 + zeventien =