6

5 strategieën voor meer succes op social media

Er verandert weinig zo snel en zo vaak als de trends op social media. De ene dag posten we nog vrolijk mooi gestylde foto’s op Instagram, de volgende dag schiet TikTok uit de grond en zijn korte video’s opeens hét medium waar je op in moet springen. Met onderstaande strategieën weet je zeker dat je scoort op social media, zelfs als alles constant veranderd.

Social listening
Met social listening kun je precies inspringen op trends op het juiste moment. Met deze techniek hou je namelijk niet alleen je eigen kanalen in de gaten maar kijk je ook naar wat er online over jouw bedrijf, merk of product wordt gezegd. Daarnaast hou je ook je (directe) concurrenten en de tendensen binnen jouw markt in de gaten. 

Heb je goed geluisterd? Dan kun je:

  • Actief werken aan je merkreputatie door direct te reageren wanneer je merk genoemd wordt. 
  • Je begrijpt beter hoe jouw merk presteert in vergelijking met dat van je concurrenten.
  • Trends zijn sneller duidelijk waardoor je er sneller op kunt inspelen met je social media content.

Je klant aan het woord
Als er iemand is die weet waarom jouw product of dienst zo goed is, dan zijn het wel je tevreden klanten. Mensen nemen veel sneller iets aan wanneer het in de vorm van mond-op-mond reclame wordt gebracht en dus is User Generated Content dé manier om je product aan te prijzen, zonder dit daadwerkelijk zelf te hoeven doen. 

De kracht van herhaling
Het is een bekend principe dat wanneer je een boodschap blijft herhalen, mensen hem beter onthouden en de boodschap uiteindelijk ook gaan vertrouwen. Hoe vaker mensen jouw boodschap zien, hoe groter de kans dat ze er ook op zullen reageren. Continuïteit en herhaling zijn dan ook twee belangrijke factoren in het succes van jouw bedrijf op social media. Hierdoor creëer je een top-of-mind awareness bij mensen waardoor jij de eerste bent waar ze aan denken wanneer ze een probleem hebben dat jouw dienst of product kan oplossen. 

Gerichte advertenties
Organische groei op social media is lastig te bereiken. Een advertentie kan je daarbij helpen. Met een advertentie kun je ontzettend specifiek je doelgroep instellen waardoor je zeker weet dat je de juiste mensen bereikt. Door vooraf uitgebreid onderzoek naar je doelgroep te doen, weet je zeker dat je succes behaalt. Let bij dit onderzoek op:

  • Welke leeftijdscategorie is je doelgroep?
  • Op welk platform zijn ze het meest actief?
  • Welke contentvorm spreekt de doelgroep het meest aan?

Data gedreven werken
Met alle verschillende soorten content op alle verschillende social media platformen, krijg je een flinke hoeveelheid data binnen die je kunt gebruiken om je strategieën te fine tunen. Bepaal dus het doel van je social media posts en kijk dan naar de bijbehorende data om te bepalen wat wel en niet werkt. Wil je bijvoorbeeld een groter bereik? Kijk dan naar het aantal likes, shares en views. Wil je meer clicks naar je website? Dan is het belangrijk om te kijken van welk social media platform de meeste websitebezoekers afkomstig zijn. 

1350 707 admin

Leave a Reply

zeven − 6 =