221010 cs blog howto succesmarketing v1 website

5 tips om online meer succes te behalen met marketing

Hoe je het ook wendt of keert, als bedrijf zul je met marketing bezig moeten zijn om jouw product of dienst aan de man te brengen. Veel van deze marketingactiviteiten vinden online plaats. Om daar succes te behalen, zijn er een paar technieken en tactieken die je kunt inzetten voor je bedrijf. 

1. Content marketing is het toverwoord
Of je nu een blog bijhoudt op je website, video’s maakt om op sociale media te plaatsen of infographics deelt met je volgers, dit alles valt onder content marketing. Elke vorm van inhoud valt onder deze marketingvorm en is ideaal om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Hiermee speel je jezelf in de kijker, deel je waardevolle informatie en tips en zorg je ervoor dat je je onderscheidt van je concurrentie.

2. Gerichte boodschap
Er zijn verschillende manieren om achter de interesses van je doelgroep te komen. Door dit goed te onderzoeken, en hierop in te spelen, maak je een blijvende indruk bij potentiële klanten. Zo kun je elke boodschap, elke advertentie en elke tekst en video met maximaal effect inzetten.

3. Vertel een verhaal
Alleen zenden is tegenwoordig lang niet meer voldoende om indruk te maken bij jouw ideale publiek. De echte kracht zit ‘m in het vertellen van een verhaal. Storytelling is een creatieve manier van contact maken met je volgers. Geef een kijkje achter de schermen, vertel het verhaal van het ontstaan van het bedrijf óf bedenk een creatieve vorm om een product of dienst uit te lichten. 

4. Zet aan tot actie
Soms ben je zo gefocust op het vertellen van je verhaal of het aanprijzen van je product, dat je helemaal vergeet jouw lezer aan te zetten tot actie. Door voor de lezer een herkenbaar probleem te presenteren, en vervolgens de oplossing te bieden én een link naar hoe ze zelf aan deze oplossing kunnen komen, maak je het voor potentiële klanten een stuk makkelijker om over te gaan tot de aankoop van jouw product of dienst. 

5. Relevantie
Relevante posts online zijn ideaal om op te vallen en om mensen bij te blijven. Maak gebruik van inhakers op speciale dagen die voor jouw bedrijf relevant zijn of speel op een slimme manier in op het nieuws. Dit is een leuke manier om onder de aandacht te komen én te blijven. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2501 1310 admin

Leave a Reply

19 + 1 =