5 tips voor een sterk digitaal merk

5 tips voor een sterk digitaal merk

Wil je er zeker van zijn dat jouw merk sterk in de markt staat? Dan zijn er een paar trends en tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. Wij hebben 5 tips voor je verzameld om te bouwen aan een sterk digitaal merk.

1 Vertel een verhaal
Als je jouw verhaal door en door kent, kun je dit op elke mogelijke manier vertellen. Jouw verhaal vormt de spil van jouw merkidentiteit en moet overal in terug te vinden zijn: van je huisstijl tot aan je social media uitingen, alles vormt één geheel. Gebruik daarom slimme storytelling in alle facetten van je bedrijf om jouw boodschap over te brengen. 

2 Wees betrokken
Betrokkenheid is hét sleutelwoord voor een sterk digitaal merk. Of dit nu gaat om betrokkenheid bij je volgers en je doelgroep, maatschappelijke betrokkenheid of een combinatie hiervan. Werk aan het opbouwen van een band met je doelgroep en laat zien waar je voor staat. Dit is een belangrijk onderdeel van je merkidentiteit.

3 Wees zichtbaar
In een digitale wereld zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Zichtbaarheid is daarom van enorm belang om boven de massa uit te steken. Gebruik hiervoor alle middelen tot je beschikking: van verschillende social media platformen tot het hebben van een website tot offline zichtbaarheid. Alles draagt bij aan hoe mensen jouw bedrijf zien en hoe goed ze het herkennen en onthouden. Continuïteit is hierbij van groot belang.

4 Wees consistent
Als je eenmaal bepaald hebt wat jouw merkidentiteit is, dan is het belangrijk dat je deze op consistente wijze overal in doorvoert: van je visuele uitingen tot de tone of voice van je bedrijf. Alles moet op elkaar afgestemd zijn. Om je hier consistent aan te kunnen houden, kun je templates opstellen en handboeken maken waarin de belangrijkste regels, waarden en normen in zijn vastgelegd. 

5 Een sterke strategie
Als je precies weet wie je wil aanspreken en wat je uit wil stralen, is het belangrijk dat je je strategie afstemt op de doelen die je wil behalen. Hierbij is het belangrijk dat je verschillende strategieën van elkaar scheidt, bijvoorbeeld eentje voor social media, eentje voor advertenties en eentje voor je algemene doelen. Focus hierbij op de sterke punten, de valkuilen en de unique verkooppunten van je bedrijf.

Samen aan de slag? Bekijk hier onze abonnementen. 

1500 785 admin

Leave a Reply

zes − een =