210929 Blog 5 tips voor het opbouwen van je merkbekendheid linkpost

5 tips voor het opbouwen van je merkbekendheid

Bouwen aan je merkbekendheid heeft veel voordelen. Je bouwt er een betere band op met je klanten, krijgt meer bekendheid bij potentiële klanten en kunt precies de boodschap uitdragen waar je voor staat. Bouw daarom langzaam maar gestaag aan de merkbekendheid van jouw bedrijf.

Heb je jouw merkbekendheid al op orde? Dan zullen jouw klanten dagelijkse producten en/of activiteiten linken aan jouw merk en bedrijf. Je zit immers in hun geheugen geprent en zij weten precies waar je voor staat. Voor je het weet, ben je een dagelijks gespreksonderwerp van jouw klanten!

1 werk aan je online vindbaarheid
We schreven al eerder aan de toegevoegde waarde van goede content op jouw website. Met het regelmatig plaatsen van blogs of andere relevante en waardevolle content, vergroot je jouw online vindbaarheid. Dit doe je onder andere door jouw teksten SEO-proof te maken maar ook door jezelf als expert te positioneren omtrent een of meerdere onderwerpen die met jouw product en/of dienstverlening te maken hebben. 

2 wees actief op sociale media
Als je content maakt, wil je natuurlijk dat deze terechtkomt bij het juiste publiek. Ben daarom actief op verschillende social media kanalen. Hierbij is het belangrijk dat je weet welke doelgroep op welk platform het meest actief is. Wil je de jeugd aanspreken? Kies dan bijvoorbeeld ervoor om een TikTok filmpje te maken. Een oudere generatie kun je het beste via Facebook of LinkedIn benaderen. Welk platform je ook kiest: zorg ervoor dat je content maakt die blijft hangen óf die zelfs viral kan gaan!

3 bied je klanten iets aan
Een handige manier om én nieuwe klanten te werven én bestaande klanten te belonen is om een associatie korting uit te delen. Hiermee kunnen klanten jouw bedrijf of product aanbevelen aan vrienden waardoor niet alleen de nieuwe klant maar ook zijzelf korting krijgen. 

4 laat je persoonlijkheid zien
Met een goede merkbekendheid kun je niet alleen laten zien waar jouw bedrijf voor staat, je kunt ook een persoonlijke noot toevoegen aan jouw publieke beeld. Laat daarom ook het gezicht achter jouw organisatie zien. Zo kunnen jouw klanten een persoonlijke band met jou én je bedrijf ontwikkelen.

5 laat zien wat jou anders maakt
Het is belangrijk om je te onderscheiden op een verzadigde markt. Heb jij een uniek product of een bijzondere dienstverlening? Draag dan jouw unieke stem uit! Door zowel online als offline jouw eigen ‘tone of voice’ te hanteren, werk je op beide vlakken aan jouw merkbekendheid!

Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin