201113 cs socialmedia blog 5leukstereclames v0.1.0 linkpost 1200x800 1

5x leuke reclames met impact

Om je product of dienst aan de man te brengen, zul je reclame moeten maken. Dat kan op verschillende manieren en via verschillende kanalen. De gemeenschappelijke factor blijft echter hetzelfde: je wil een reclame maken die blijft hangen bij mensen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Door bijvoorbeeld een hele creatieve reclame te maken, mensen aan het lachen te maken, in te spelen op hun emoties of door juist een deuntje aan je reclame toe te voegen dat mensen maar niet uit hun hoofd krijgen. Wij hebben vijf reclames op een rij gezet die precies het juiste effect hadden op mensen. 

Centraal beheer Achmea – Even Apeldoorn bellen

De ‘even Apeldoorn bellen’ reclames hebben er altijd een handje van gehad om op onze lachspieren in te werken. Daarmee waren ze vaak voer voor gespreksstof en werd er uitgekeken naar de nieuwe Achmea reclames. Daar doet deze reclame natuurlijk niet voor onder. Een gemeenschappelijke deler van de reclames is dat de hoofdpersonen altijd in een extreem penibele situatie terechtkomen, dus als jij ook ooit een diamantdief lijkt te zijn dan staat Achmea voor je klaar. 

Nuon reclame – niemand houdt van energieverspilling

Niemand houdt van energieverspilling is een slimme en creatieve draai die aan een belangrijke boodschap wordt gegeven. Nuon heeft van niemand een daadwerkelijk persoon gemaakt, die van allerlei dingen houdt waar niemand van houdt. Voor veel mensen zal dit gaan om herkenbaarheid. Tenslotte houden zij er juist niet van om in de file te staan, of om ’s nachts naar de verlichting langs autosnelwegen te kijken. Daardoor zullen zij waarschijnlijk ook sneller aannemen dat ze niet van energieverspilling houden. Dat is tenslotte geen gangbare gedachte, en zullen ze geïnteresseerd zijn in de diensten die Nuon hiertegen aanbiedt. 

Audi en BMW – reclame oorlog

Grote, bekende merken die de concurrentie met elkaar aangaan via hun reclames: bestaat er iets mooiers om als consument te zien? Er heerst tussen bekende automerken al jaren een heuse reclame oorlog, maar die tussen Audi en BMW komt in dit filmpje erg goed naar voren. Het mooie is dat dit een win-win situatie is voor beide merken: tenslotte krijgen beide merken ruchtbaarheid doordat ze aandacht aan elkaar besteden. 

Hi KPN – Chatman

Deze irritante reclame kunnen de meeste mensen zich wel nog herinneren. Voor sommigen was hij zelfs de meest irritante reclame die in die periode op tv kwam. Zeker de jeugd uit die tijd zong het Chatman liedje te pas en te onpas uit volle borst en probeerde het dansje onder de knie te krijgen. KPN ging zelfs nog een stapje verder en voegde een chatbot aan MSN toe die fungeerde als Chatman. Zo kon je hele gesprekken houden met de hoofdpersoon uit je favoriete reclame. En dat liedje? Dat zit nu soms nog wel eens in ons hoofd. 

Plus – Kerstreclame 2018

Een andere manier om met je reclame bij mensen te blijven hangen, is om in te spelen op hun emoties. In 2018 deed de Plus dit op een ontzettend goede manier met hun kerstreclame. Deze maakte zo’n beetje iedereen die hem keek in één klap aan het huilen, waarmee het voor velen een onderwerp van gesprek was. 

1200 800 admin