7

Boost je sales met social media: 4 tips

Als je een product of dienst wil verkopen, denk je vast: ik heb een webshop nodig. Tegenwoordig zijn social media kanalen echter de perfecte plek om de sales van je bedrijf een boost te geven. Steeds meer mensen gebruiken social media om nieuwe bedrijven en merken te ontdekken. De kans is groot dat nieuwe klanten je dus éérst op social media zullen volgen. Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je je sales een maximale boost geeft.

1 Voeg productlinkjes toe
Platformen zoals Instagram maken het steeds eenvoudiger om rechtstreeks je producten te verkopen. Je kunt dus aan alle social media content, als je dat wil, directe links hangen om je product te verkopen. Binnen Instagram kan je klant direct een overzicht van je producten bekijken en deze bestellen via jouw eigen website.

2 Sta je klanten te woord
Een van de grote voordelen van social media kanalen is dat het klanten de mogelijkheid biedt om snel in contact te komen met een winkel of merk. Zij het om een product te kopen of om via chat iets te vragen. Je wil het je klanten zo makkelijk mogelijk maken om met jou in contact te raken. Zorg daarom voor voldoende communicatie opties én een snelle reactietijd. 

3 Leer je publiek kennen
Social media zijn ook een ideale manier om je doelgroep te leren kennen en erachter te komen wat hen bezighoudt. Zet daarom notificaties aan op bepaalde zoekwoorden. Gebruik bijvoorbeeld niet alleen je eigen merk- of productnaam, maar ook woorden die specifiek gerelateerd zijn aan het product of de dienst die jij aanbiedt. Hiermee leer je niet alleen je klanten goed kennen, waardoor je hier met content op kunt inspelen, maar hou je ook grip op je merkreputatie.

4 Laat klanten aan het woord
Als laatste zijn sociale media bij uitstek geschikt om tevreden klanten aan het woord te laten. User generated content is een waardevolle contentvorm waarin tevreden klanten jouw product of dienst op hun eigen manier aanprijzen aan jouw volgers. Deze vorm van content voelt voor jouw volgers een stuk organischer en daardoor betrouwbaarder. Hierdoor zijn ze dus eerder geneigd om met jou in zee te gaan. 

Wil jij ook aan de slag gaan met social media? Om je merkbekendheid te verstevigen en je sales te vergroten? Wij staan voor je klaar! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

1350 707 admin

Leave a Reply

4 × een =