7 1

Data driven social media marketing: zo optimaliseer je je strategie

Social media marketing is een ideale manier om meer aandacht, sales of leads voor je bedrijf te genereren. Dan wil je natuurlijk exact weten wat wel werkt en wat niet. Afhankelijk van je doel, kun je allerlei soorten cijfers bekijken en vergelijken waarmee je je strategie kan optimaliseren.

Meer naamsbekendheid
Als je meer naamsbekendheid voor je bedrijf wil, dan zijn de clicks naar je website minder relevant. Voor meer naamsbekendheid wil je zien welke content gedeeld wordt, hoeveel volgers erbij komen en door hoeveel mensen je story bijvoorbeeld wordt gezien. Op basis van deze informatie kun je bepalen welke content het goed doet, wat je kunt doen door de zichtbaarheid van je story te delen en hoe groot het bereik van je bericht is en hoe je dit kunt vergroten. 

Kijk daarnaast ook naar hoe vaak je bedrijf wordt gementioned of getagd in andere berichten of hoe vaak jouw merkgebonden hashtag wordt gebruikt. Dit is een goede manier om op een natuurlijke wijze te werken aan je naamsbekendheid. 

Meer website bezoekers
Wil je ervoor zorgen dat je via je social media meer bezoekers naar je website trekt? Dan wil je natuurlijk de Click-Through Rate in de gaten houden. Daarnaast krijg je via je website ook data binnen die je actief kunt verwerken in je strategie. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel bezoekers daadwerkelijk via social media op jouw website terechtkomen en van welk platform zij afkomstig zijn. Op basis hiervan kun je precies bepalen welke post op welk platform de meeste bezoekers naar je website heeft getrokken. 

Hou daarnaast ook je bouncepercentage in de gaten. Draai je bijvoorbeeld een specifieke campagne waar een landingspagina aan is gekoppeld en klikt er niemand door op de landingspagina? Dan zou het kunnen dat de inhoud van deze pagina niet aansluit bij de verwachtingen van de bezoekers. Op basis hiervan kun je de nodige aanpassingen doorvoeren. 

Meer volgers
Wil je meer volgers? Dan loont het om de volgers die je al hebt eens goed onder de loep te nemen. Tenslotte wil je alleen volgers op je platform die ook daadwerkelijk tot je doelgroep behoren. Het zou zomaar kunnen dat je een groot aantal volgers hebt dat niet tot jouw doelgroep behoort. Zij vormen een minder waardevolle groep voor jouw platform. 

Door je volgers goed onder de loep te nemen, kun je beter je doelgroep bepalen. Daarnaast kun je ook kijken naar de interacties die deze doelgroep uitvoert met je content. Dit geeft je een duidelijke indicatie welke content jouw doelgroep het meeste aanspreekt. 

Ook zeker weten dat jouw social media het doel behaalt dat jij voor ogen hebt? Wij staan voor je klaar! Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken. 

1350 707 admin

Leave a Reply

twee × een =