210628 Blog De 5 manieren waardoor je wel je doelgroep bereikt via LinkedIn linkpost

De 5 manieren waardoor je wel je doelgroep bereikt via LinkedIn

LinkedIn is een ideaal platform voor jou als bedrijf om meer naamsbekendheid te krijgen. Om je product en/of dienst bij jouw gewenste publiek in de kijker te spelen, moet je natuurlijk wel eerst je doelgroep bepalen. Het bereiken van je doelgroep op LinkedIn kan op verschillende manieren en wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

1 Bepaal je doelgroep
Op LinkedIn kun je berichten promoten en adverteren waardoor ze terechtkomen op de feed van je beoogde doelgroep. Hiervoor moet je natuurlijk wel duidelijk gedefinieerd hebben wie er tot je doelgroep behoort. Het maken van een zogenaamde ‘buyer persona’ kan hierbij helpen. Hiermee stel je een profiel op van verschillende klanten die interesse in jouw product of dienst zouden kunnen hebben. Vervolgens stel je het bereik van je advertentie hierop in.

2 Richt je niet alleen op eindbeslissers
Hoewel de eindbeslissers het definitieve ‘ja’ geven op de vraag of ze met jou en je product in zee gaan, zijn dit niet de enige mensen die ervoor kunnen zorgen dat je converteert. Richt je daarom op LinkedIn bijvoorbeeld ook op mensen die daadwerkelijk baat hebben bij jouw dienst/product of die ermee gaan werken. Zij kunnen je altijd aandragen bij de eindbeslisser.

3 Bepaal je strategie
Zomaar lukraak aan de slag gaan met LinkedIn posts zal niet het grote gewenste effect hebben waar je naar op zoek bent. Om echt succesvol op LinkedIn te zijn, moet je een strategie hebben die je doelbewust kunt inzetten. Let bij het maken van deze strategie op je hoofdboodschap, welk standpunt je in wil nemen en hoe jij je potentiële klanten wil aanspreken. Bepaal ook hoe vaak je iets post en hoe laat: ook deze dingen hebben invloed op het succes van je campagne.

4 Wees waardevol
Bij een overduidelijke reclameboodschap reageren mensen meestal negatief. Ze willen tenslotte een voordeel hebben aan het lezen van jouw bericht. Deel daarom iets dat waardevol is voor je doelgroep. Dat kunnen verschillende dingen zijn zoals een stukje kennisdeling, informatievoorziening of ervaringen van andere tevreden klanten. De click trough rate die hierop volgt bepaalt vervolgens weer hoe vaak LinkedIn je advertentie/post laat zien.

5 Test en pas aan
Om het meeste resultaat te behalen met je posts op LinkedIn is het belangrijk dat je kijkt welke dingen het beste werken. Probeer daarom verschillende strategieën voor verschillende groepen uit om te zien wat het beste aanslaat. Zo kun je stapje voor stapje bouwen aan een succesvolle strategie die effectief terechtkomt bij de juiste mensen.

Creatieve Strategen brengt je verder
Een ijzersterke strategie met creatieve concepten: dat is precies waar wij van Creatieve Strategen goed in zijn. Wij functioneren graag voor jou als 360 graden partner en leveren marketing aan als een totaalpakket. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een keer een vrijblijvende brainstormsessie in. Wij laten je graag zien hoe je juist nu kunt groeien.

1201 629 admin