221213 cs blog meerleadsin2023 v1 linkpost

De belangrijkste marketingtrends voor meer leads in 2023

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur en ook in 2023 verandert er van alles op marketinggebied. Om ervoor te zorgen dat je leads blijft binnenhalen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kun je erop inspelen en slim gebruikmaken van doelgerichte marketing.

Video’s worden populairder
Met de opkomst van TikTok was al snel duidelijk dat video’s een steeds belangrijker digitaal medium zijn geworden. Al snel volgden de Instagram Reels en de Youtube Shorts. Video is daarom een marketingvorm geworden die je niet meer over het hoofd mag zien. Met een creatieve video kun je enorm veel mensen bereiken als je deze op het juiste platform en op het juiste moment plaatst. 

Gebruikerscontent
Mensen waarderen de mening van andere mensen meer dan de mening van een bedrijf dat een eigen product verkoopt. Daarom wordt gebruikerscontent steeds belangrijker. Hierin vertelt een gebruiker van een product of dienst over zijn of haar ervaringen, in plaats van dat het bedrijf het zelf promoot. Op deze manier creëer je een positieve recensie die vertrouwen bij potentiële klanten kweekt.

Interactieve content
Je bent waarschijnlijk al veel vaker met interactieve content in aanraking gekomen dan je zelf doorhebt. Denk hierbij aan polls, quizzen, games, calculators of winacties. Tegenwoordig voldoet het niet meer om slechts een passieve post te plaatsen over een dienst of product: de kijker/lezer wil betrokken worden bij een post. Door een actie van je gebruiker uit te lokken, creëer je in één klap een uniekere ervaring met een grotere kans dat jouw merk bij mensen blijft hangen. 

Creativiteit, storytelling en humor
Voor de invulling van ál je content wordt het steeds belangrijker om creatief te zijn, een boeiend verhaal te vertellen en hier ook humor in te verwerken. Met deze drie elementen zorg je ervoor dat jouw content zich onderscheidt van de rest wat al op het internet te vinden is. Door een persoonlijk verhaal te vertellen over je bedrijf of product, creëer je een betere binding met (potentiële) klanten. 

Door de trends te volgen en deze slim in te zetten voor jouw organisatie, weet je zeker dat je impact maakt én je je concurrentie voor blijft!

Tijd voor meer leads?
Start nu direct met een van onze marketingabonnementen voor meer leads,
een krachtige naamsbekendheid en een hogere omzet. Lees meer.

2501 1310 admin

Leave a Reply

18 − vijftien =