211105 Blog De marketing funnel in 2022 linkpost

De marketing funnel in 2022

Een marketing funnel is onmisbaar in het ondersteunen van jouw marketingstrategie. Met een goed afgestemde marketing funnel begeleid jij jouw bezoekers en volgers naar een actie en laat je zien dat je weet op wie jouw marketing funnel is afgestemd. 

Door je doelgroep goed te leren kennen en exact te weten wie je op welke manier wil aanspreken, kun je de customer journey enorm verbeteren. Dit leidt tot meer leads en meer sales zonder dat je er tijd en moeite in hoeft te blijven steken. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat jij de funnel inricht op het koopgedrag van je klanten en niet op de manier waarop jij als bedrijf wil verkopen.

De ideale marketing funnel

Met een marketing funnel kun je makkelijker acties meten, aanpassen en klanten begeleiden. Een funnel is meestal opgebouwd uit een paar stappen die in een vaste volgorde door de klant doorlopen worden. Het begint bij bewustwording waarbij de interesse van de klant wordt gewekt. Hierin laat je zien wat je te bieden hebt. De tweede fase is de overweging fase waarbij verlangen naar het product of de dienst ontstaat. Hier bied je meestal iets aan dat van waarde is voor de mogelijke klant. De laatste fase is de actie fase waarin de daadwerkelijke conversie plaatsvindt. In deze laatste fase zet je de interesse van de klant om in actie door een aanbieding te doen die voordelig is voor de klant. Dit kan informatie, korting of een speciale dienst zijn. 

Over het algemeen geldt dat een marketing funnel ervoor bedoeld is om leads te genereren. Een conversie funnel is er specifiek op gericht om te verkopen. Beide zijn zeer effectief om een marketingstrategie te ondersteunen maar moeten op een andere manier, en met een andere toon, worden ingericht. 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

20 + 18 =