210709 Blog De marketingtools van LinkedIn voor meer bereik en omzet Linkpost

De marketingtools van LinkedIn voor meer bereik en omzet

Om het meeste uit je advertenties voor LinkedIn te halen, moet je ervoor zorgen dat deze advertenties bij het juiste publiek terecht komen. Het kennen van je doelgroep is daarin een hele belangrijke factor. Binnen LinkedIn zijn er verschillende advertentievormen mogelijk die elk bij een ander publiek aansluiten. 

Sponsored content

In gesponsorde content kun je direct berichten vanaf je bedrijfspagina delen in een post die terechtkomt op de feed van je doelgroep. Deze gesponsorde post gedraagt zich eigenlijk als een gewone feedpost alleen weet je hiervan zeker dat de post door de juiste mensen gezien wordt. Let er hierbij op dat je het bericht kort en bondig houdt en dat je ook de call to action niet vergeet. 

Sponsored messaging

Via sponsored messaging kun je persoonlijk iemand aanspreken via zijn of haar inbox. Op deze manier kun je dus gerichter contact maken met mensen. Door de boodschap op de juiste manier af te stemmen, kun je met sponsored messaging maximaal resultaat bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld aansturen op het maken van een afspraak of het inplannen van een gesprek.

Video advertising

Met een video kun je echt opvallen op de feed van je LinkedIn connecties. Tenslotte blijft een beeld veel langer hangen dan een flinke lap tekst, en daar zijn er op LinkedIn al genoeg van te vinden. Met deze advertentievorm kun je je dus onderscheiden én in een klap je boodschap overbrengen. 

Carousel ads

Een carousel ad is ideaal om de aandacht te trekken van je doelgroep. Met verschillende beelden kun je namelijk niet alleen opvallen maar ook meerdere producten of diensten bundelen in één post. Zo kan je doelgroep direct klikken op de dienst of het product dat voor hen interessant is. Met een carousel ad sla je dus meerdere vliegen in één klap. 

Ook het maximale uit je marketing halen?

Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

1201 631 admin