211012 Blog De marketingtrends voor 2022 linkpost

De marketingtrends voor 2022

Het marketinglandschap is altijd al aan veel verandering onderhevig geweest maar de corona crisis heeft daar nog eens extra aan bijgedragen. Marketingacties en ook evenementen zullen voortaan anders uitzien dan voor de corona tijd. De marketingtrends van 2022 zullen hier dan ook op inspelen.

Content afstemmen op alle kanalen
Voor bedrijven gaat het nog belangrijker worden om alle content af te stemmen op verschillende kanalen. Een gebalanceerde zichtbaarheid op verschillende kanalen zorgt voor herkenning bij verschillende doelgroepen. Daarnaast is het belangrijk dat er binnen deze content een goed evenwicht is tussen zichtbaarheid, autoriteit en geloofwaardigheid. Het wordt dus voor bedrijven nog belangrijker om zich door middel van contentmarketing als autoriteit binnen de markt of een niche te positioneren. 

Hybride evenementen
De corona crisis heeft er een tijd lang voor gezorgd dat alles op een digitale manier werd aangepakt. Niet alleen persoonlijke afspraken vonden digitaal plaats, ook evenementen werden online gehouden. Deze online factor zal niet gauw verdwijnen en ook in de toekomst zal er een digitale vorm van evenementen zijn. Daarmee ontstaat een nieuwe, hybride vorm. Er zullen namelijk altijd (potentiële) klanten zijn die de voorkeur geven om een evenement vanuit het gemak van hun eigen woonkamer bij te wonen. Voor bedrijven is het dus belangrijk om zowel het fysieke als het digitale publiek op de juiste manier te bedienen. 

Een persoonlijkere aanpak
Voor 2022 geldt: hoe meer je digitaal aanwezig bent, hoe meer je je klanten persoonlijk moet aanspreken. Een persoonlijke noot vanuit het bedrijf helpt om de digitale afstand tussen jou en de klanten te verkleinen. Deel daarom bijvoorbeeld eens een anekdote online. Deze anekdote is een ideale manier om klanten inzicht te geven in de bedrijfscultuur of het ontstaan van een product of dienst. 

Grote rol voor storytelling
Er is een grotere rol voor storytelling weggelegd in de toekomst. Deze vorm van verhalen delen sluit aan bij het belang van de persoonlijkere aanpak richting klanten. Een bedrijf dat alleen van zich laat horen als er iets verkocht wordt, wordt door klanten niet serieus genomen. Daarom is het belangrijk om via storytelling een menselijk en open beeld van je bedrijf te schetsen. Wissel verschillende vormen van content af om de storytelling van jouw bedrijf interessant te houden. 

Het belang van beeld
Beeld wordt steeds belangrijker in marketing en daarmee bedoelen we specifiek: video. Met video kun je het verschil maken en online opvallen. Denk bijvoorbeeld aan videoplatform TikTok. De filmpjes die hierop geplaatst worden, krijgen vaak een enorm bereik. Ook de trends rondom video zijn aan het veranderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bij gesproken video’s ondertiteling te plaatsen om de video’s inclusief voor iedereen te maken. 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

twee × 1 =