shutterstock 369907340 1200x800 1

De nieuwe marketing technologieën in 2021!

We weten ondertussen allemaal wel dat we in een digitaal tijdperk leven die steeds sneller evalueert. De nieuwe innovaties vliegen ons om de oren en het kan tegenwoordig allemaal niet gek genoeg. Ook binnen de marketingwereld veranderen de trends enorm en daarom is het belangrijk om deze toch elke week even te analyseren. De technologieën ontwikkelen namelijk zo snel, dat het zomaar kan gebeuren dat jij met jouw bedrijf achter gaat lopen. Wees niet bang, wij helpen jou hier graag mee! In deze blog lees je over de nieuwe marketingtechnologieën die je nog vaak gaat tegenkomen in 2021.

Typen? Nee! Voice search? Ja!
Je kent ze vast wel, de leuke apparaatjes van Google (Google Home), en wellicht ook wel Alexa van Amazon. Ze zijn bedoeld om mee te communiceren via je stem. Je kan er allerlei dingen mee doen, denk bijvoorbeeld aan het bedienen van je verlichting thuis, maar ook vragen hoe warm het morgen wordt. Dit zorgt dus eigenlijk voor interactie met een robot wat soms onnatuurlijk zal aanvoelen. Dit is alleen wel een trend waar de samenleving aan zal moeten geloven. Ook binnen marketing zal er steeds meer ‘Voice Command’ toetreden. Als we dit eenmaal gewend zijn, zal het een stuk sneller en efficiënter werken. We gaan dus in 2020 hoogstwaarschijnlijk van een live chat functie, naar voice search technologie!

AI (Artificial Intelligence), naar een volgend niveau!
Een vertaling voor dit begrip is onder andere de kunstmatige intelligentie. Klinkt heel eng, maar we zijn gelukkig nog niet zo ver dat robots ons werk letterlijk overnemen. Wel wordt de technologie steeds slimmer en zijn dan ook zelflerend. Deze AI-technologie kan hierdoor zichzelf algoritmes aanleren en op een snel tempo veel data analyseren. Dit kan voor een marketingafdeling erg nuttig zijn! Je kan bijvoorbeeld snel zien of bijvoorbeeld een advertentie als succesvol wordt ervaren of niet. Naast de data meten, kan je AI ook inzetten voor je voice search service die je aanbiedt. De technologie leert zichzelf namelijk om de meest optimale en waardevolle antwoorden te geven aan je klanten. Als dit goed onder controle is, kan dit jouw veel voordeel opleveren ten opzichte van jouw concurrentie.

Meer, meer en nog eens meer videomarketing!
We weten dat videomarketing een erg sterke trend was in 2019. Wat wij nog meer weten, is dat deze trend rustig maar sterk zal voortzetten in 2020. Helaas zijn er nog steeds te weinig bedrijven die gebruik maken van videomarketing. Om een aantal cijfers te geven:

  • 70% van de consumenten beweert wel eens een video te hebben gedeeld van een bedrijf.
  • 72% van alle bedrijven verteld dat videomarketing de conversie ratio deed stijgen.
  • En maar liefst 52% van de consumenten zegt dat een video zich zekerder maakt over de aankoopbeslissing van een product, of dienst.

Zoals we dus zien brengt het een berg aan voordelen met zich mee. Een ander voordeel is, dat een bedrijfsvideo of een marketingvideo helemaal niet moeilijk, of duur is om te maken. Het kan namelijk al met een smartphone en er zijn ontelbare apps die jou hiermee kunnen helpen, dus waar wacht je nog op?

Wij hopen dat jij iets aan deze voorspellingen hebt en zo een sterk begin kan maken aan 2020 wat betreft jouw marketing. Wil jij met ons een keer een brainstorm inplannen? Doe dit dan geheel vrijblijvend via onze website: www.creatieve-strategen.nl 

1200 800 admin