shutterstock 399932998 1200x800 1

De rol van de CEO binnen marketing

Het is niet altijd simpel om de marketing terminologie bij te houden. Ambitieuze marketing-leeuwen garanderen je bedrijfsvisie te gaan verspreiden via inbound marketing, waarbij gebruik wordt gemaakt van content marketing, e-marketingdigital marketing en social media marketing. Volg je het nog?

Daar bovenop voeren ze outbound marketing via direct marketing. Wat ze bedoelen is dat je product of service direct via advertenties of promoties wordt aangeprezen bij de klant.

Het resultaat in deze jungle moet succes zijn. Jouw naam, bedrijf of promotie als meest spraakmakende op de markt. En zo lang je, als Koning van deze Jungle succes ziet, is de terminologie voor jou om het even. Ze hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel: meer klanten, dus meer groei van je bedrijf.

Marketingstrategie
Maar net als in de jungle, vindt elke marketingstrategie wel eens een zwerm muggen op de weg. Niet voor niets laten Amerikaanse CEO’s in businesszich vaak uit: half of my money is wasted on advertisement, but I wish I knew which half.

In Amerika wordt er stoer gepraat over de creatieve marketingstunts, maar de Amerikaanse werkcultuur is wel eens vergeleken met een hond in het water: hoe kalmer het kopje boven water, hoe harder het getrappel onder water. Zo gaat het ook in marketing. Je ziet de promoties, het trotse praatje van de CEO, en het kwaliteitsproduct, maar daarachter gaat een wereld van planning en organisatie schuil.

Saai geheim
En dát is het meest saaie geheim waarmee de ene marketingstrategie zich kilometers onderscheidt van de rest: planning en proces. Bij de invoering van elk marketingplan moet als het ware een blauwdruk van een proces klaarliggen waarbij nauwkeurig wordt gekeken naar alle facetten binnen marketing: product, prijs, plaats, kalender, via welke kanalen wordt het ingevoerd, en controle van het in te voeren plan. Theoretisch gezien moet deze blauwdruk bij elk marketingplan opnieuw kunnen worden ingevoerd.

Bedrijfsvisie
Maar niet alleen een sterk marketingplan is garantie voor succes. Ook de CEO draagt hieraan bij. De belangrijkste taak van de CEO is het uitdragen van een krachtige bedrijfsvisie die doorwerkt in het hele bedrijf. Wat heeft de bedrijfsvisie nu precies met marketing te maken, vraag je je vast af. Het is heel simpel. Wat je personeel in jouw bedrijf stopt, vindt de klant in het product of de service. De marketing begint als het ware bij de CEO. Een krachtige bedrijfsvisie werkt door in de bedrijfscultuur, en dus in het uiteindelijke product.

Rol van de CEO
Succes zal des te zoeter zijn bij een actieve rol van de CEO. Wacht niet af, zoals de koning van de jungle, totdat de leeuwinnen je de prooi op een presenteerblaadje aanreiken. Ben aanwezig bij de belangrijke vergaderingen en toets de bedrijfsvisie aan het marketingplan. Een gebrek aan een rechtlijnige bedrijfsvisie tast namelijk de smaak aan en dat proeven je klanten. Een sterke visie, daarentegen, kleurt niet alleen je product of service goud, maar laat ook je personeel shinen.

Daarom begint een goede marketingstrategie bij de CEO. Met die input haal je als koning van de jungle je prooi binnen. 

Ben je op zoek naar een team van creatieve strategen die klaarstaan om je bedrijfsvisie te verspreiden en een succesvol marketingplan op te zetten? Neem dan nu contact op. Wij staan klaar om aan te vallen!

1200 800 admin