shutterstock 1283920588

De vijf voordelen van instagram

De populariteit van Instagram blijft stijgen. Het sociale fotonetwerk heeft dagelijks meer dan 500 miljoen actieve gebruikers en dagelijks worden er maar liefst 80 miljoen foto’s op het platform geplaatst. Ook steeds meer bedrijven beschikken over een Instagram account, maar wat zijn nu precies de belangrijkste voordelen van een Instagram account voor bedrijven? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Visueel
Instagram is ideaal voor het delen van visuele content (foto’s van eten, kleding etc.). Mensen verwerken visuele content maar liefst 60.000 keer sneller dan tekst en door beelden te gebruiken blijft de bijpassende tekst ook nog eens beter hangen en is de foto beter te begrijpen. De impact van visuele content is daarom een stuk groter. Dit levert meer betrokkenheid van je volgers op.

2. Hashtags
Instagram maakt gebruik van hashtags waarmee foto’s geïndexeerd worden. Door op een hashtag te klikken worden alle foto’s getoond die deze tag bevatten. Zo kunnen je volgers bepaalde onderwerpen gemakkelijk vinden. Dus mocht je een post voorzien hebben van de tag #business, kan iedereen die op deze tag zoekt je post zien. Hierdoor krijg je meer volgers en vergroot je het bereik direct. Daarnaast maakt het gebruik van hashtags het aangaan van een dialoog met je volgers een stuk gemakkelijker.

3. Geotagging
Aan instagram foto’s kunnen geotags toegevoegd worden. Dit zijn GPS coördinaten. Zo kan men achteraf altijd zien waar de foto gemaakt is. Ook kunnen foto’s gecategoriseerd worden op locatie en kunnen personen foto’s uit de omgeving opzoeken. Bedrijven kunnen deze functie gebruiken om de aandacht te vestigen op bijvoorbeeld de locatie van een gebouw of evenement. Volgers kunnen deze geotags opzoeken. Stel een foto is voorzien van de geotag ‘s-Hertogenbosch, dan vinden personen die de geotag ‘s-Hertogenbosch intypen deze foto ook.

4. Nieuwsfeed
In de nieuwsfeed van Instagram staan alle updates van personen en bedrijven die een persoon volgt. Personen kunnen andere personen, maar ook bedrijven waarin zij geïnteresseerd zijn, volgen. Zo geeft een persoon toestemming aan personen of bedrijven om door middel van posts te verschijnen in zijn/haar nieuwsfeed. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om regelmatig onder de aandacht te komen bij haar volgers. Daarnaast kan het bedrijf een dialoog starten met haar volgers. Dit leidt tot meer merkloyaliteit en merkengagement.

5. Adverteren 
Het is mogelijk om op Instagram te adverteren. Gebruikers kunnen foto’s, video’s en carrousel advertenties van merken te zien krijgen die ze (nog) niet volgen. Instagram is sinds 2012 onderdeel van Facebook en daarom zijn vele accounts aan elkaar gekoppeld. Hierdoor beschikt Instagram over dezelfde data. Deze data kan op dezelfde manier als op Facebook worden getarget. Zo kan getarget worden op leeftijd, geslacht, interesses en geografische targeting. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat 90% van de gebruikers van Instagram jonger dan 30 jaar is. Het adverteren op Instagram kan ingezet worden voor veel verschillende doeleinden: Zo kun je een breder bereik creëren, naamsbekendheid en loyaliteit vergroten, branden, acties communiceren, website traffic vergroten, producten introduceren etc. Kortom, er bestaan voldoende redenen voor bedrijven om actief te zijn op Instagram!

Benieuwd hoe je dit voor je organisatie kan inrichten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

2000 1333 admin