221020 cs blog digitaalbergbeklimmen v1 facebook

Digitaal bergbeklimmen: zo groeit jouw merkbekendheid

Heb je net de stap gezet om te beginnen met marketing voor jouw bedrijf? In welke vorm je dit ook gaat doen, je wil natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Maar een goede marketingstrategie is als het beklimmen van een berg. De voortgang is gestaag maar soms langzamer dan je zou willen. Dat is waarom het loont om te investeren in een langduriger marketingplan. 

Van de een op de andere dag digitaal succes behalen met online marketing: de kans dat dit lukt is klein. Een goede merkbekendheid is namelijk iets waar je aan bouwt. Dit doe je door een planning te maken en hier ook ruimte voor aanpassingen bij in te plannen. Zo kun je telkens op basis van de analyses en resultaten je koers wijzigen voor maximaal resultaat. 

Het nut van marketing
Zonder marketing zul je het moeten hebben van mond-op-mond-reclame of toevallige klanten. Door jouw bedrijf via verschillende marketinguitingen in de kijker te spelen, krijg je een stuk meer (potentiële) klanten en kun je je vergelijken met je concurrentie. Kennisdeling via blogs, online aanwezigheid op sociale media en het versterken van de band met je volgers is hiervoor essentieel.  

Geduld
Consistentie is het toverwoord bij een succesvol marketingplan. Door een langere tijd online aanwezig te zijn, met blogs, sociale media posts of een combinatie hiervan, verzamel je langzaam maar zeker meer volgers. Dit gebeurt op een volledig organische manier. Natuurlijk kun je dit proces versnellen door te adverteren. Hierdoor bereik je in één keer een grotere groep mensen maar zelfs dan loont het om maandelijks te adverteren zodat je een herkenbare aanwezigheid bent op de feed van je volgers.

Investeren
Uiteindelijk moet je dus in marketing investeren. Je investeert zowel tijd door over een langere tijd op een organische manier je publiek te laten groeien als geld door het plaatsen van betaalde advertenties. Hoe dan ook: door te investeren in een lange termijn marketingplan weet je zeker dat je resultaten behaalt in tegenstelling tot een eenmalige actie. 

2501 1876 admin

Leave a Reply

14 − 7 =