221213 cs blog digitaalaanspreken v1 website

Digitaal je doelgroep aanspreken in 2023

De doelgroep van jouw organisatie is één van de belangrijkste speerpunten voor jouw succes. Zij zijn tenslotte de mensen waar het om draait en waar je het voor doet. Maar hoe weet je nu precies wie je doelgroep is én hoe je deze het beste kunt aanspreken? In een digitale wereld zijn daar wel duizend verschillende manieren voor. Met onze tips heb je gegarandeerd succes.

Om ook in 2023 succes te behalen met je marketing en je doelgroep op de juiste manier aan te spreken, moet je een paar dingen in je achterhoofd houden. Dit zijn onder andere de marketingtrends van 2023. Deze zijn onder andere:

  • Meer aandacht voor video
  • Meer focus op originaliteit en creativiteit
  • Meer gebruikerscontent in plaats van product- of dienstpromotie

Je doelgroep bepalen
Het bepalen van je doelgroep is de essentiële eerste stap bij digitaal marketingsucces. De ene persoon is de andere niet en dus zul je categorieën moeten maken waarin jouw ideale klant valt. Dit betekent dat je begint bij het geven van een naam en profilering van jouw zogenaamde ‘buyer persona’. In welke leeftijdscategorie valt jouw ideale klant? Welke waarden en normen hebben ze en hoe is dit terug te zien in hun koopgedrag?

Je platform kiezen
Als je je buyer persona hebt vastgesteld, kies je een platform (of meerdere platformen) waarop je deze persoon wil bereiken. Een oudere generatie zal voornamelijk actief zijn op Facebook, de professionals bereik je via LinkedIn en als je een jongere doelgroep hebt, kun je deze benaderen via TikTok of Instagram. 

Je content kiezen
Afhankelijk van welk platform je kiest, zul je hier ook je content op moeten aanpassen. Op een platform als TikTok kun je geen tekst kwijt en dus zul je een leuke video moeten maken die opvalt. Op LinkedIn werken teksten juist wel weer beter en zijn professionals op zoek naar waardevolle informatie die toegevoegde waarde biedt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je content opvallend, onderscheidend en creatief is. Goed beeldmateriaal is hiervoor onmisbaar. 

Je vorm kiezen
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon vanaf je persoonlijke pagina of vanaf je bedrijfspagina content online te zetten. Als je al veel volgers en connecties hebt, kan dit, zeker voor LinkedIn, een goede manier zijn om content onder de aandacht te brengen. 

Maar het kan ook goed zijn om voor een advertentie te kiezen. Op platformen zoals LinkedIn kun je je doelgroep zeer nauwkeurig afstemmen op basis van functie, opleiding en andere demografische gegevens. 

Aan de slag
Stel jezelf dus bij het digitaal aanspreken van je doelgroep de volgende vragen: 

  • Wie is mijn ideale klant?
  • Waarom komt deze persoon bij mijn organisatie terecht?
  • Wat wil deze persoon zien/lezen/horen?
  • Op welke manier wenst deze persoon aangesproken te worden?
  • Hoe kan ik een boodschap creëren die niet alleen informatief maar ook onderscheidend is?

Tijd voor meer leads?
Start nu direct met een van onze marketingabonnementen voor meer leads,
een krachtige naamsbekendheid en een hogere omzet. Lees meer.

 

2501 1310 admin

Leave a Reply

vier × twee =