8

Digitaal scoren in 2024: zo doe je het

Ook in 2024 moet je er natuurlijk voor zorgen dat je digitaal sterk in je schoenen staat als bedrijf of organisatie. De digitalisering neemt alsmaar toe en het internet zorgt er niet alleen voor dat we altijd met elkaar in verbinding staan, maar dat er ook steeds meer online te zien is. Hoe zorg je er dan voor dat je de juiste mensen bereikt en een blijvende indruk achterlaat? 

Bouwen aan je merk
Jouw merkidentiteit is datgene wat je onderscheidt van de concurrentie. Het zijn de waarden en normen waar jouw bedrijf op draait en het is het beeld dat je naar buiten brengt. Het is belangrijk om je goed bewust te zijn van je merkidentiteit en de boodschap die je uit wil dragen. Zeker in 2024, waarin er zoveel partijen meedingen naar de aandacht van je volgers, is jouw merkidentiteit datgene wat ervoor zorgt dat mensen zich persoonlijk aangetrokken voelen tot jouw organisatie. 

Persoonlijkheid
In het verlengde van bovenstaand feit, is het belangrijk dat in al jouw uitingen persoonlijkheid doorschemert. Deze persoonlijkheid kun je op verschillende manieren laten zien: van een unieke huisstijl tot aandacht voor storytelling in je social media uitingen. Laat jouw volgers zien wie je bent en waar je bedrijf voor staat zodat ze kunnen bepalen of jouw merk een merk is dat bij hun past.

Flexibiliteit
Er is veel gaande in de wereld. Voor 2024 geldt dat weinig zeker is en dat onvoorspelbaarheid de nieuwe norm is. Wees er daarom op voorbereid om flexibel om te gaan met trends en in te spelen op bepaalde actualiteiten en thema’s. Dat kan variëren van het gebruiken van unieke inhakers (bijvoorbeeld gebaseerd op het nieuws) tot het bijdragen aan een maatschappelijk thema. 

Het complete beeld
Sterke merken weten dat ze hun klanten niet aan moeten spreken alsof ze een wandelende portemonnee zijn, maar dat ze campagnes moeten draaien die het hoofd en het hart aanspreken. Daarmee bedoelen we: unieke totaalconcepten die een verhaal vertellen waardoor het een logische overweging wordt om een bepaald product aan te schaffen.

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken

1350 707 admin

Leave a Reply

dertien − 1 =