220905 cs blog digitaletrends v1 linkpost

Digitale trends voor het tweede deel van 2022

De digitale wereld verandert constant. Ook in de tweede helft van 2022 zijn er enkele digitale trends te zien die invloed hebben op de online aanwezigheid van bedrijven en de werkwijze van marketing teams. Dit zijn de digitale trends voor de tweede helft van 2022. 

Complexere funnels
We werken met steeds meer tools die steeds slimmer worden in het vergaren van allerlei data. Maar dat betekent ook dat de marketing funnels steeds complexer worden. Er komen steeds meer aspecten bij waar men rekening mee moet houden. Om hier goed op in te spelen is het belangrijk dat alle data op één platform wordt verzameld waardoor het marketingproces beter gestroomlijnd kan worden. 

Meer data analyse en strengere privacy eisen
Als gevolg van bovenstaande trend wordt data analyse steeds belangrijker. We krijgen steeds meer informatie over onze volgers en gebruikers. Hiermee gaat het onderwerp privacy hand in hand samen. Er moet een nieuwe grens bewaakt worden waarin de balans wordt gehouden tussen datavergaring en privacy van gebruikers. 

Succes is maakbaar
Planning is hét toverwoord in 2022. Doordat alles strategisch en analytisch te benaderen is, kunnen marketingplannen tot in het kleinste detail gepland worden. Deze strategie kan ‘on the go’ worden aangepast op basis van eerder vergaarde data. Zo wordt er steeds gewerkt aan de meest succesvolle marketingstrategie. 

Multifunctioneel inzetbaar
De krapte op de arbeidsmarkt zal ook in de tweede helft van 2022 aanhouden. Als gevolg hiervan zal er bij bedrijven worden ingezet op de ontwikkeling van medewerkers. Deze moeten multifunctioneel inzetbaar zijn waarbij meer taken bij één persoon terechtkomen. Ook wordt er ingezet op het behoud van medewerkers. Samengevat wordt er dus meer geïnvesteerd in bestaande medewerkers in plaats van de werving van nieuw personeel.

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

 

2501 1310 admin

Leave a Reply

drie × 1 =