shutterstock 1339059998 1200x800 1

Dit is het belang van de juiste social media strategie

Sociale media kanalen zijn de ideale plek om naamsbekendheid te krijgen of je merknaam te verstevigen. Met een goede social media strategie kun je enorme (online) resultaten boeken. Daarom is het van belang om precies te weten wanneer je waarop inzet. De juiste post op het juiste moment op het juiste kanaal kan voor veel reacties zorgen. 

Naamsbekendheid en je merknaam verstevigen
De meeste mensen zijn online op meerdere platformen actief. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram of LinkedIn. Om de juiste mensen te bereiken voor jouw bedrijf, is het belangrijk dat je weet waar jouw doelgroep het meest actief is en hoe je ze dient aan te spreken. Als je dit namelijk goed analyseert en inzet, zullen je volgers sneller geneigd zijn een interactie met jouw post uit te voeren. Dit kan een klik op een link zijn maar ook het plaatsen van een reactie of het geven van een like telt. Hierdoor creëer je binding met je volgers en je (potentiële) klanten. 

Niet alleen zenden
Wie alleen maar zendt, zal ook online al snel overkomen als een verkoper die graag zijn of haar waar aan de man wil brengen. Stop persoonlijkheid in je online gedrag door niet alleen op je eigen posts, maar ook op die van anderen te reageren. Ook op deze manier werk je aan je naamsbekendheid én kun je invulling en kleur geven aan hoe mogelijke klanten jou en je bedrijf waarnemen. 

Met social media boek je resultaat
Social media kanalen zijn daarom het ideale platform om resultaten op te boeken. Mensen openen meerdere keren per dag Facebook of LinkedIn en zullen jou en je advertenties en/of posts al snel gaan herkennen. Wie goed vertegenwoordigd is op social media, zal sneller leads kunnen genereren dan een bedrijf dat dit niet is. 

Waarom een strategische aanpak?
Je kunt in je social media posts en advertenties heel creatief te werk gaan, maar een goede social media strategie hebben is onmisbaar voor wie effectief en geordend aan de slag wil gaan. Dankzij een vooraf uitgekiende strategie blijf je namelijk dicht bij jouw persoonlijke boodschap en verlies je jouw doelen niet uit het oog. Een goede social media strategie dient in deze gevallen als leidraad en houvast. 

Creatieve Strategen brengt je verder
Een ijzersterke strategie met creatieve concepten: dat is precies waar wij van Creatieve Strategen goed in zijn. Wij functioneren graag voor jou als 360 graden partner en leveren marketing aan als een totaalpakket. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een keer een vrijblijvende brainstormsessie in. Wij laten je graag zien hoe je juist nu kunt groeien.

1200 800 admin