Doe jij social media er ook even bij 4 redenen waarom je dat juist niet moet doen

Doe jij social media er ook ‘even’ bij? 4 redenen waarom je dat juist niet moet doen!

Voor veel mensen en bedrijven is social media iets dat vaak wordt gezien als een ‘moetje’ dat je er even bij doet. Er wordt vaak lichtzinnig gedacht over de aanwezigheid op social media terwijl dit juist hét visitekaartje van je bedrijf kan zijn. Daarom hebben wij 4 redenen voor je op een rij gezet waarom investeren in social media écht loont.

1 Altijd voorbereid
Als je social media ziet als iets dat je er ‘even’ bij doet, is de kans groot dat je steeds één post plaatst wanneer het je uitkomt. Hier ga je niet snel succes mee boeken want social media draait op consistentie. Je zult dus beslagen ten ijs moeten komen. Een contentkalender waarin je alle posts voor de komende maanden per platform (Facebook, Instagram, LinkedIn) vastlegt, helpt je hiermee. 

2 Een uniform geheel
Een bijkomstig voordeel van een contentkalender is dat je ervoor kunt zorgen dat al jouw social media pagina’s eruit zien als één geheel. Je kunt van afbeeldingen de kleuren, compositie en teksten afstemmen zodat deze niet alleenstaand impact maken, maar ook onderdeel uitmaken van het geheel van je feed. Zo straalt je feed rust uit én jouw volgers zien direct dat jij over je social media hebt nagedacht. 

3 Verrassend uit de hoek komen
Nóg een voordeel van beslagen ten ijs komen is dat het je de ruimte biedt om verrassend uit de hoek te komen. Om creatieve, onderscheidende ideeën te bedenken heb je rust en ruimte nodig om te brainstormen. Het is dus goed om ‘reguliere’ content af te wisselen met een grappige inhaker of een extra opvallende post. 

4 Hét digitale visitekaartje voor je bedrijf
Door tijd te investeren in je social media kanalen, creëer je een perfect online visitekaartje voor je bedrijf. Op één plek wordt er allerlei relevante informatie over je bedrijf gebundeld. Denk aan nieuwe producten en diensten aankondigen, een kijkje achter de schermen of een opvallende post die bij mensen blijft hangen. Dit alles wordt in een aantrekkelijk jasje gegoten waardoor mensen jouw bedrijf zullen volgen én zullen onthouden.

Samen aan de slag? Bekijk hier onze abonnementen.

1500 785 admin

Leave a Reply

8 − zes =