shutterstock 1329272801 1200x800 1

Drie tips voor het adverteren op Instagram

Haal direct meer rendement uit je Instagram Account dankzij de drie tips die wij deze maand met je delen. Het op de juiste manier instellen van je advertenties kan je gigantisch veel bereik opleveren tegen veel minder kosten dan je concurrenten.

Tip 1: Stel je doelgroep samen en probeer deze zo specifiek mogelijk te maken
Het feit dat Instagram gebruik maakt van de uitgebreide gebruikersgegevens die beschikbaar zijn op het advertentieplatform van Facebook betekent dat je je publiek ook gemakkelijk kunt inschatten op Instagram.

Je moet alleen wel weten hoe je verschillende aspecten van het platform kunt gebruiken om het echt voor je organisatie te laten werken. Afgezien van de standaard targetingmechanismen, zijn er enkele andere functies die je kan gebruiken om het bereik aanzienlijk te vergroten. Het zelf instellen van deze targeting vergroot al snel het bereik van je advertentiebudget.

Tip 2: Gebruik de actieknoppen
Wanneer je een Instagram-advertentie maakt kan je een actieknop toevoegen aan de afbeelding. Deze knop biedt je verschillende keuzes om je bezoeker heen te sturen, zoals bijvoorbeeld naar het Instagram profiel of naar de website. Kies de advertentie die het meest relevant is voor je organisatie. Dit zal per marketingdoel verschillen. Soms kan het handiger zijn om volgers te vangen op het Instagram profiel en soms om deze naar de website te loodsen om daar een bepaalde actie te laten verrichten. Houd er rekening mee dat als je mensen naar de website wilt hebben je daar de specifieke link van de pagina toevoegt waar je deze leads wilt verzamelen.

Tip 3: Promoot je beste content
Vaak zie je dat bedrijven nieuwe advertenties opstellen en actieknoppen ontwikkelen die de grootste impact op hun publiek zouden moeten gaan hebben. Als je meer impact op je advertenties wilt hebben, volg deze aanpak dan juist niet bij het adverteren op Instagram. Je hebt namelijk al een enorme inhoud, waarvan je weet dat je volgers dit waarderen. Kijk naar je organische berichten die de meeste betrokkenheid van je publiek hebben gewekt. Gebruik deze berichten vervolgens als advertenties om een enorme response te krijgen van een nog breder publiek.

Benieuwd hoe wij deze tips kunnen toepassen binnen jouw organisatie?
Onze Creatieve Strategen staan graag voor je klaar! Neem voor een creatieve sessie contact op via: info@creatieve-strategen.nl 

1200 800 admin