210709 Blog Een manier om meer te verkopen aan je bestaande klanten linkpost

Een manier om meer te verkopen aan je bestaande klanten

Maak jij al optimaal gebruik van je bestaande netwerk? Waarschijnlijk komt jouw omzet slechts uit een bepaald percentage van je netwerk vandaan. Maar daar kun je veel beter gebruik van maken. Als je je volledige klantenbestand en netwerk op de juiste manier weet aan te spreken, kun je je omzet praktisch verdubbelen. We hebben een paar tips voor je hoe je meer kunt verkopen aan je bestaande klanten.

Manusje van alles

Om meer te kunnen verkopen aan je klanten, of dit nu een product of dienst is, moet je klant natuurlijk wel weten wat jij allemaal in je mars hebt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw klanten exact weten waarvoor ze allemaal bij jou terecht kunnen. Zorg ervoor dat jouw diensten en/of producten bij ze bekend zijn door gebruik te maken van e-mailmarketing of social media posts.

Follow up

Heb je een contract met een opdrachtgever? Zorg dan dat je aan de bal blijft door ruim voor het aflopen van het contract met je klant op te nemen en een nieuwe samenwerking te bespreken. Zo weet je zeker dat jij de eerste bent aan wie ze denken bij het uitbesteden van een nieuwe opdracht. Beloon jouw vaste klanten daarnaast met extra acties, inbreng kortingen als ze nieuwe klanten bij jou binnen brengen of eventueel kortingen zodat ze weten dat het loont om bij jou te blijven. Loyaliteit moet worden beloond.

Zie en creëer kansen

Als je in contact blijft met je klanten, ben je sneller op de hoogte als hun behoeftes veranderen. Een klant voor wie je al lang hetzelfde doet, kan nog steeds tevreden zijn maar onderhuids ook behoefte aan verandering hebben. Vraag daarom regelmatig of de behoeftes nog overeenkomen en creëer kansen voor jezelf als je klant aangeeft toe te zijn aan iets nieuws. De extra functies, diensten of producten die jij vervolgens kunt leveren, leveren natuurlijk ook weer extra omzet op.

Ook het maximale uit je marketing halen?

Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

1201 629 admin