shutterstock 478015954

Focus je content marketing op continuïteit

Een trend die we vaak horen is het belang van content marketing en het succes dat dit heeft binnen je sales trechter. Content marketing is inderdaad een cruciaal onderdeel van iedere Marketingstrategie in deze moderne tijd. Het bouwen aan je merk aan de hand van Content marketing is een van de beste manieren om het contact met je doelgroep en het aanboren van nieuwe Leads te organiseren. Met een successcore van gemiddeld 30% respons is het een onmisbare schakel voor iedere organisatie die wil blijven groeien.

Om te komen tot een succesvolle content strategie is het van groot belang dat de marketing ingestoken wordt als een structureel proces. Denk daarbij niet in Campagnes met een begin- en eindtijd, maar binnen een structureel proces, waarbij ieder bericht een onderdeel is van een groter geheel en bijdraagt aan het beeld rondom de organisatie. De insteek is om een imago te creëren dat de doelgroep aanzet tot het volgen en te enthousiasmeren tot het opnemen van contact met je organisatie.

Het op een passende manier inzetten van content marketing is een proces dat ervoor zorgt dat Leads en Prospects in contact blijven met je organisatie en uit zichzelf contact zullen opnemen met jou of je organisatie. Deze zogenoemde Inbound Marketing is een essentieel onderdeel van je Marketingstrategie, het maakt prospects namelijk in een vroeg stadium bekend met je organisatie. Hierdoor ontstaat een warme doelgroep, waarvan gemiddeld 30% over zal gaan tot het reageren op je berichten en het leggen van contact met je organisatie. Een goede Strategie leidt hiermee tot meer Sales voor je organisatie.

Heb je vragen over dit onderwerp of ben je benieuwd hoe Creatieve Strategen je hierbij kan helpen? Neem dan direct contact met ons op en we helpen je met plezier verder.

2000 1333 admin