220322 CS Blog Het belang van visuele storytelling linkpost

Het belang van visuele storytelling

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het is een gezegde waar al jaren mee gegooid wordt als het gaat om visuele storytelling en ook in het digitale tijdperk is dit nog steeds waar. Visuele storytelling is dé manier om een verhaal te vertellen en op te vallen in de feeds van je volgers, en daar kun je zo creatief mee zijn als je zelf wil.

Tijdens het scrollen valt een beeld veel sneller op dan een stuk tekst. Het duurt slechts een fractie van een seconde om een beeld te interpreteren. Met beeld trek je dus ook veel sneller de aandacht. Het uiteindelijke doel? Mensen laten stoppen met scrollen om jouw verhaal te bekijken. 

Een ander voordeel van visuele storytelling is dat mensen hier veel minder actief hun aandacht erbij moeten houden dan bij een stuk tekst. Het bekijken van een foto, video of animatie kost minder moeite. Dit wordt ‘passieve participatie’ genoemd. Mensen zijn eerder geneigd te blijven hangen bij jouw video dan bij een lang stuk tekst op sociale media. 

Visuele storytelling is zo breed als het klinkt: het is het vertellen van een verhaal in de vorm van een afbeelding, video, foto of animatie. Het is dan ook dé manier om op een creatieve manier op te vallen en een boodschap met impact over te brengen. 

Trek de aandacht
Je kunt niet voor elke doelgroep dezelfde visuele vorm gebruiken om de aandacht te trekken. Voor de ene doelgroep komt een video beter over, terwijl een andere doelgroep beter reageert op memes of gifjes. Om de aandacht op de juiste manier te trekken, moet je dus weten wie je aanspreekt en waar hun interesses liggen. 

Beeld en tekst hand in hand
Ondanks dat beeld veel sneller opvalt dan een tekst, betekent dit niet dat er vanaf nu alleen nog maar beeldmateriaal gebruikt moet worden in je marketingstrategie. Beeld en tekst kunnen hand in hand gaan. In zulke gevallen valt het beeld als eerste op en versterkt dit de boodschap van de tekst. Door beide elementen op een slimme manier te combineren, creëer je een ijzersterke boodschap die echt bij jouw doelgroep blijft hangen. 

2001 1047 admin

Leave a Reply

1 × 1 =