shutterstock 440720785

Het beste tijdstip om te posten op LinkedIn

Zoals met vele onderdelen in het leven: Timing is everything!

Een belangrijk strategisch onderdeel van ieder marketingplan is de timing en opvolging van je campagnes. Het ideale tijdstip verschilt per social media kanaal, afhankelijk van het aantal aanwezigen op het kanaal op specifieke tijdstippen. Zo is er een heel groot verschil tussen het ideale tijdstip van plaatsing tussen LinkedIn en Instagram.

Maar wat is nu het ideale plaatsingstijdstip? Op LinkedIn is er ook nog een verschil tussen het creëren van bereik en het creëren van interactie. Het beste tijdstip om bereik te creëren is tussen 11.00 -12.00 uur en dan bij voorkeur op de dinsdag, woensdag of donderdag. De meeste interactie op je berichten kan je verwachten op woensdagavond tussen 19.00 – 20.00 uur. Het is daarom verstandig om te kijken wat je wilt bereiken met je bericht. Ga je voor interactie of een zo groot mogelijk bereik? De juiste keuze maakt het verschil!

Meer weten over hoe je LinkedIn strategisch inzet binnen je marketingcampagne? Onze Creatieve Strategen staan voor je klaar! Neem nu direct contact met ons op.

2000 1333 admin