shutterstock 1034207743 1200x800 1

Het geheim van een succesvolle campagne

Vaak worden er campagnes opgesteld waarvan de marketeers denken dat deze goed werken. Dit is helaas, niet altijd het geval. Vaak worden er cruciale punten vergeten om mee te nemen in campagnes. Om die reden gaan wij jouw vertellen, hoe jij een brullende campagne opstelt!

Breng de doelgroep nauwkeurig in kaart.
De doelgroep waar jij je op wil richten met jouw campagnes is reuze-belangrijk. Vaak is een specifieke doelgroep samenstellen niet altijd zo gemakkelijks als dat dat lijkt. Vaak wordt er uitgegaan van een niet specifiek genoegen doelgroep, denk hierbij dan bijvoorbeeld aan:

  • Mijn doelgroep bestaat uit mannen tussen de 25 en de 65.

Dit is fout! Er wordt hier namelijk gemikt op een veel te grote groep om jou campagne te laten brullen. Het is dus enorm belangrijk dat je durft te specificeren en te segmenteren.

Test vooraf altijd je campagnes
Je kent het wel, er is hard gewerkt aan een campagne en je wil hem natuurlijk vol trots laten zien aan de buitenwereld. Stop! Wat er in jouw hoofd zit, kan heel anders overkomen voor jouw doelgroep. Het laatste wat je wil, is dat jouw campagnes iets anders verteld aan jouw doelgroep dan dat jij zelf in gedachten had. Daarom klinkt deze tip heel vanzelfsprekend, maar vele slaan dit over. Test altijd je campagnes! Hoe dan vraag jij je misschien af? Heel simpel! Laat je campagnes aan je vrienden zien, je collega’s, aan jouw familie en/of zelfs aan potentiële klanten. Vraag hierna om korte feedback. Denk hierbij aan:

  • Wat spreekt je aan?
  • Hoe komt de boodschap over?

En

  • Wat zou je aanpassen aan deze campagne?

Doormiddel van deze verschillende inzichten kan jij jouw campagne zo aanpassen, dat deze vele male brullender aankomt bij jouw doelgroep!

Wees actueel & bepaal wat je wil gaan bereiken
Actualiteit wordt enorm beloond met goede kijkcijfers naar jouw campagne. Daarom is het belangrijk dat de trending topics op sociale mediakanalen goed in de gaten worden gehouden. Komt er iets tussen dat zowel ‘viral’ is, en relevant is voor jouw bedrijf? Gelijk erop inspelen! Hierdoor vergroot je de kans dat wellicht potentiele klanten jouw campagne voorbij zien komen. Wat hierbij ook helpt is het gebruik maken van de hashtags. Een simpel voorbeeld:

Ineens is #BozeLeeuw een enorme trend op social media. Toevallig, ben jij eigenaar van een zaak die gespecialiseerd is in leeuwenvoer. Het is nu een perfect moment om als zaak zijnde hier direct op in te spelen, en hier een leuke campagne bij te verzinnen. Maak bijvoorbeeld een campagne met een brullende leeuw, die boos is omdat hij/zij jullie overheerlijke voer niet heeft.

Wat wij als laatste tip kunnen geven (en deze is zeker niet onbelangrijk), is dat het goed is om vooraf te analyseren wat jij wil gaan bereiken met jouw advertentie. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende redenen om een campagne op te gaan zetten. Formuleer daarom wat je einddoel is. Deze einddoelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Het bereiken van meer sales.
  • Het viral gaan van een campagne.
  • Naamsbekendheid vergroten.
  • Etc.

Zodra dit goed in kaart is, kan er gebrainstormd worden, om zo een brullende campagne te gaan starten.

Kort samengevat
We hebben in deze blog gekeken naar diverse tips om een brullende campagne te kunnen maken. Er is onder andere gekeken naar de urgentie van een specifieke doelgroep, het testen van jouw creaties en hoe belangrijk het eigenlijk is om actueel te zijn.

Wil je nog meer tips van ons, of samen een keer brainstormen over hoe wij jou kunnen helpen met jouw brullende campagnes? Neem dan contact met ons op voor een gratis brainstormsessie!

1200 800 admin