211126 Blog Het marketingproces opnieuw uitgedacht linkpost

Het marketingproces opnieuw uitgedacht 

Marketing is geen vakgebied waarin men constant de gebaande paden bewandelt. Om actueel te blijven, en de doelgroep op de juiste manier te blijven aanspreken, moet het marketingproces continu opnieuw worden uitgedacht. Een dynamisch proces waarin ruimte is voor verandering en aanpassing is een wendbare methode waarmee je gegarandeerd succes behaalt. 

Ken je doelgroep

Natuurlijk heb je al een idee wie er tot jouw doelgroep behoort en welk publiek je graag wil aanspreken. Maar door nieuwe manieren te vinden waarop je onderzoek kunt doen naar deze doelgroep, kun je nog gerichter en effectiever te werk gaan. Stuur daarom bijvoorbeeld enquêtes als onderdeel van dit onderzoek of laat bestaande klanten actief feedback geven op jouw product en/of dienst. Zorg ervoor dat je informatie wint via zowel bestaande klanten als de doelgroep die je uiteindelijk hoopt te bereiken.

Analytisch te werk gaan

Om te weten of jouw marketingproces succesvol is, moet je analytisch te werk gaan. Marketing tools zullen je helpen om data te verzamelen en te analyseren. Door duidelijk te zien welke methodes werken en welke niet, kun je makkelijker je proces aanpassen naar wat wel werkt. Zorg dus niet alleen voor een data-analyse in je marketingproces, maar ook voor A/B testmomenten met verschillende content via verschillende kanalen.

Sla het proces op

Vervolgens is het belangrijk dat je elke stap van je marketingproces vastlegt en opslaat. Dit heeft meerdere voordelen. Onder andere ziet hierdoor iedereen wat de functie en het nut van elke stap in het proces is en hoe zij daar zelf onderdeel van zijn. Daarnaast zorgt een vastgelegd proces voor consistentie over de hele breedte waardoor je altijd een fundering hebt om op terug te vallen. 

Deze fundering bestaat uiteindelijk uit verschillende marketingmethodes en tools waaruit jouw proces is opgebouwd. Het vergaren van deze technieken en tools zorgt voor een gerijpte basis. Deze staat altijd tot je beschikking om gebruik van te maken en om te combineren om een specifiek marketingproces vorm te geven.  

 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

12 + 12 =