shutterstock 1728918238

Het marketingspel is onveranderd

Op marketingvlak en in de maatschappij is in de loop der jaren ontzettend veel  veranderd en de technologische ontwikkelingen volgen elkaar op in een Olympisch recordtempo. Toch is het marketingspel in de loop der jaren onveranderd. De organisatie met de creatieve campagne die strategisch verspreid wordt via de juiste kanalen creëert meer prospects voor diensten en producten.

De kanalen veranderen en de middelen wijzigen, maar de kern blijft overeind: een goede strak georganiseerde marketingstrategie die continu bijdraagt aan het imago van de organisatie zorgt voor meer structuur en meer leads, omdat mensen de organisatie leren kennen en weten waarvoor ze wel en waarvoor ze niet bij je kunnen aankloppen. Iedere uiting die namens de organisatie naar buiten gaat is een visitekaartje en dient bij te dragen aan het gehele beeld van de organisatie.

Het vak marketing is immers meer dan een poster ontwikkelen of een bericht online zetten. Marketing gaat over creatieve concepten die helpen om het verhaal van de organisatie op een enthousiaste manier over te brengen op de doelgroep. Voor ons is het leukste onderdeel uit het vak, het nadenken over de juiste communicatieboodschap en de daarbij passende visuele uitingen.

Het creëren van een creatieve marketingstrategie is de basis van ieder succesvol verhaal. Daarna is het zaak om deze campagne via de juiste tools te targetten en alle inspanningen te richten op het bereiken van de doelgroep. De afweging tussen resultaat en kosten is een cruciaal onderdeel. Hierin weeg je de return on investment per marketingkanaal af, zodat het rendement van de campagne zo hoog mogelijk is en direct inzichtelijk is wat je investering doet voor je bedrijfsresultaat!

Aan de slag met een creatief concept voor je organisatie?
Neem dan contact op via: info@creatieve-strategen.nl

2000 1333 admin