211126 Blog Hoe bouw je een vast ritme in je marketingproces linkpost

Hoe bouw je een vast ritme in je marketingproces

Een onderdeel van een succesvol marketingproces is dat je het consistent doet en met een juiste strategie aanpakt. Een vast ritme inbouwen in je marketingproces, is dan ook een van de eerste stappen die je moet nemen om het proces succesvol te doorlopen.

Doel(groep) vastleggen

Je werkt makkelijker naar een doel toe, als je dit van tevoren vastlegt. Hetzelfde geldt voor de doelgroep. Een vorm van ritme in je marketingproces is dat je vooraf precies weet wie je probeert te bereiken en wat de momenten zijn dat deze doelgroep het meest actief is. 

Meten is weten

Naast consistentie, is meetbaarheid een van de onderdelen dat een marketingproces succesvol maakt. Deze twee factoren gaan dan ook hand in hand: wie vooraf een ritme heeft ingebouwd in het marketingproces, heeft ook vaste meetmomenten waaraan het succes van het proces kan worden afgemeten. Op basis van deze analyse kan het marketingproces zo nodig worden aangepast zodat het beter aansluit op de doelgroep.

Stap voor stap

Als je eenmaal weet wat je doel is, en hoe je dit gaat bereiken met je marketingproces, kun je voor nog meer consistentie en ritme zorgen door alle werkprocessen vooraf vast te leggen. Door een simpel stappenplan te maken voor elke stap van het marketingproces, weet je zeker dat eventuele fouten of onregelmatigheden vooraf al worden opgevangen. Hierdoor wordt ook het belang van elke stap duidelijk voor iedereen die bijdraagt aan het marketingproces.

Rinse and repeat

Als je elke stap en elk onderdeel van je marketingproces vastlegt, kun je dit simpelweg blijven gebruiken. Hiervoor hoef je slechts de variabele factoren opnieuw te bepalen. Hierdoor heb je een fundering vanuit waar je voor andere projecten aan de slag kunt. 

Door strategisch te werk te gaan, bouw je ook digitale ervaring op. Zo kun je in plaats van reactief aan de slag te gaan met marketing, op een intelligente manier met het marketingproces omgaan. Dit proces bestaat dan uit verschillende elementen zoals marketingtools, marketingtechnieken en analysemethodes. Deze bouwstenen liggen aan elk nieuw marketingproces ten grondslag. 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

twee × 1 =