221025 cs blog howto digitalesales v1 website

Hoe creëer je digitale sales?

In het digitale tijdperk is het een uitdaging geworden om verbinding met elkaar te maken. De menselijkheid in een online aanwezigheid is van groot belang bij de binding met (potentiële) klanten en het uiteindelijk realiseren van sales. Digitale sales moeten dan ook als een volledig nieuwe soort sales worden benaderd.

Het belang van het voortraject
Om ervoor te zorgen dat mensen bij jou een product of dienst aanschaffen, moeten ze natuurlijk eerst van jouw bestaan weten. Door op een originele en waardevolle manier online aanwezig te zijn, leren mensen jouw bedrijf, product en/of dienst kennen. Daardoor ben jij waarschijnlijk de eerste aan wie ze denken als ze een probleem hebben dat door jouw product of dienst kan worden opgelost. Besteed dus aandacht aan deze online aanwezigheid en ben aanwezig in het proces voordat mensen daadwerkelijk iets kopen. 

Leef je in
Om de juiste mensen te bereiken, moet je je inleven in jouw doelgroep en ideale klant. Stel hiervoor een buyer persona op en leef je in in diens wereld. Wat heeft een klant van jou nodig om een aankoop te voltooien? Kijken door de ogen van de klant helpt je met het afstemmen van de customer journey. Hoe soepeler deze funnel verloopt, hoe groter het aantal klanten zal zijn dat een aankoop voltooit. 

Focus de aandacht op de juiste dingen
Maak op elk platform dat je gebruikt direct duidelijk wat je doet, wie je bent en wat dit voor jouw potentiële klant oplevert. Door jouw website en sociale media pagina’s niet alleen informatief maar ook aantrekkelijk en duidelijk te maken, weten mensen direct wat ze aan je hebben, zonder dat ze hier moeite voor hoeven te doen. Om de focus op de juiste elementen te leggen, moet je een goed uitgedacht contentplan hebben waarin je diverse vormen van informatie aanbiedt.

Ben bereikbaar
Er is weinig zo frustrerend voor een klant als iets willen kopen of iets willen weten en dan tegen een onoverzichtelijke pagina aan te lopen waar contact maken moeilijk is of betalen omslachtig verloopt. Zorg ervoor dat het contacteren van jouw bedrijf duidelijk zichtbaar is, op meerdere manieren mogelijk is en dat ook het aankoop proces vlekkeloos verloopt met meerdere betaalmanieren. Zo raak je geen belangrijke klanten kwijt door onduidelijkheid.

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Maak hier je afspraak.

2501 1310 admin

Leave a Reply

twintig + 11 =