211001 Blog Hoe data je marketing succes kan vergroten linkpost

Hoe data je marketing succes kan vergroten

Data driven, het is een term die je steeds vaker tegenkomt. Ook op marketinggebied wordt deze term steeds vaker gebruikt. Data driven marketing is een strategische aanpak om op basis van testen je marketingplan steeds dusdanig aan te passen dat je uiteindelijk de perfecte campagne voor het ideale publiek draait. Data kan je marketing succes dus enorm vergroten.

Betere klantgerichte aanpak

Dankzij data driven marketing kun je elke advertentie precies afstemmen op de ideale gebruiker. Door steeds belangrijke data te analyseren kun je kleine aanpassingen in je advertentie maken waardoor je deze met elke stap perfectioneert. Kijk bijvoorbeeld goed naar de doelgroep en op welke woorden er het meest gereageerd wordt. Uit elke post en advertentie kun je destilleren welke elementen goed werken. Deze conversiecijfers combineer je vervolgens voor maximaal effect.

Beter opvallen in de massa

Door niet alleen je eigen data te analyseren maar ook die van de concurrentie zie je beter wat de trends op de markt zijn. Er bestaat een grote kans dat veel vergelijkbare bedrijven dezelfde aanpak kiezen om op te vallen en leads te genereren. Door deze data te verzamelen en analyseren, zie je in één oogopslag wat jij moet doen om jezelf op een andere en unieke manier in de kijker te spelen.

Beter voorbereid

Met alle data die je verzameld hebt, kun je beter inspelen op trends en kun je verder vooruit plannen. Daardoor ben je met je marketingplan beter voorbereid. Dit is tenslotte gebaseerd op bewezen data waarvan je weet dat het werkt en aanspreekt. Door verder vooruit te plannen met bewezen strategieën kun je daarnaast weer tijd vrij spelen om je te verdiepen in nieuwe trends en bewegingen op marketinggebied. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

14 − twee =