shutterstock 1211027242

Hoe ga je digitaal overleven?

Veel bedrijven waren de afgelopen maanden genoodzaakt om de digitale marketingactiviteiten sterk te verhogen, om zo de strijd met de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. In de meeste gevallen leverde deze digitalisering direct positievere resultaten op voor deze bedrijven. Meer en betere leads op de website, grotere naamsbekendheid, wendbaarder inspelen op de actualiteit, vaker contact met de doelgroep, nieuwe online verdienmodellen, etc.

Zoals Darwin ooit zei: ‘survival of the fittest’. De diersoort – of in dit geval de organisatie – die zich het beste en het snelste aanpast aan de veranderende situatie, overleefd. Het is daarom als organisatie noodzakelijk om doelgericht te kijken of alle processen nog wel aansluiten op de nieuwe situatie. Hieronder een aantal vragen die je jezelf zou kunnen stellen:

  • Hoe bereik ik mijn doelgroep online?
  • Moet ik iets aanpassen aan mijn salesproces in deze tijd?
  • Ga ik straks nog twee uur rijden voor een afspraak of hou ik meetings digitaal?
  • Benut ik alle digitale marketingmogelijkheden?

Weet je niet direct het antwoord op een van de bovenstaande vragen of weet je nog niet hoe je digitaal kan werken als organisatie? Schrik dan niet, je bent zeker niet alleen. Wel is het dan raadzaam om gericht met deze vraagstukken aan de slag te gaan. De organisatie die immers zich het beste aanpast, overleefd. 

2000 1335 admin