shutterstock 1806711967

Hoe kom je op de eerste pagina van Google?

Op de eerste pagina van Google verschijnen is voor veel bedrijven een wens om meer bezoekers naar hun website te trekken. Tenslotte wil je natuurlijk dat jouw product of dienst het eerste zoekresultaat is waar mensen op klikken. Er zijn verschillende technieken die je in kunt zetten om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Dit doe je namelijk door middel van SEO en SEA. Hoe je dat precies inzet, leggen we je in deze blog uit.

Het verschil tussen SEO en SEA
Wie nog niet bekend is met de afkortingen SEO en SEA, zal hier misschien verbaasd met zijn ogen knipperen. SEO staat voor Search Engine Optimization. SEA staat voor Search Engine Advertising. Zoals je misschien wel ziet, gaat SEO over optimalisatie van je website en teksten die je zelf kunt toepassen, waar SEA gaat over betaalde advertenties die je kunt aanschaffen om jezelf bovenaan Googles zoekpagina te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van SEO en SEA?
SEO is een gratis manier die je zelf kunt toepassen om hoger te eindigen in de zoekresultaten van Google. Dit doe je door je teksten te optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. Google gaat namelijk op zoek naar teksten en websites waarop zoekwoorden in een specifieke volgorde en hoeveelheid genoemd worden. Daarom loont het dus bijvoorbeeld om een blog te hebben zodat je op verschillende manieren over jouw dienst en/of product kunt schrijven, waardoor je verschillende zoekwoorden kunt gebruiken. Let hierbij wel op dat je niet té enthousiast gebruikmaakt van deze zoekwoorden. Dit straft Google namelijk af waardoor je juist veel lager in de resultaten belandt.

Het voordeel van SEA is dat je eigenlijk zonder veel moeite bovenaan de lijst met zoekresultaten belandt. Het nadeel hiervan is echter dat het jou geld kost én dat mensen geneigd zijn niet te klikken op een zoekresultaat waar ‘advertentie’ bij staat. Omdat mensen liever kiezen voor een natuurlijke aanbeveling, loont het dus niet altijd om geld in een advertentie op Google te investeren. Dit kun je beter doen via sociale media kanalen zoals Facebook en LinkedIn. 

Waar moet je beginnen?
Het schrijven van SEO-teksten voor je website is een kunst op zich. Het omvat namelijk meer dan één zoekwoord steeds maar weer in jouw blog tekst of webtekst te gebruiken. Daarom is het te adviseren om een SEO-tekstschrijver in te schakelen die jouw website en blog helemaal SEO-proof kan maken. Deze tekstschrijver richt zich specifiek op het optimaliseren van jouw site waardoor jouw product of dienst niet langer op slechts één zoekwoord te vinden is, maar op meerdere varianten hiervan.

Creatieve Strategen brengt je verder
Een ijzersterke strategie met creatieve concepten: dat is precies waar wij van Creatieve Strategen goed in zijn. Wij functioneren graag voor jou als 360 graden partner en leveren marketing aan als een totaalpakket. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een keer een vrijblijvende brainstormsessie in. Wij laten je graag zien hoe je juist nu kunt groeien.

2000 1200 admin