211019 Blog Hoe krijg je die unieke winkelbeleving online linkpost

Hoe krijg je die unieke winkelbeleving online?

Online winkelen of iets fysiek in de winkel kopen, het zijn twee verschillende dingen. De online variant biedt vooral gemak en de fysieke winkel biedt een beleving en service. Hoe zorg je er nu voor dat je ook online een unieke winkelbeleving voor je klanten creëert? 

Less is more

Een online winkel moet net als een gewone winkel overzichtelijk zijn. Zorg er daarom voor dat ook online al jouw producten makkelijk te vinden zijn en goed zijn ingedeeld. Net zoals groente en fruit in een supermarkt bij elkaar liggen en broeken in een kledingwinkel op één plek opgestapeld zijn, zo makkelijk moeten online klanten jouw producten ook kunnen vinden. 

De heilige 3 van het winkelen

Hoeveel je ook op je website laat zien, drie dingen moeten voor de klant direct zichtbaar en toegankelijk zijn: het zoeken van producten, het winkelmandje en het betalen. Door dit proces zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken, zorg je ervoor dat klanten makkelijk kunnen winkelen en afrekenen zonder dat ze afhaken omdat dit proces te onoverzichtelijk is. 

Maak het zo fysiek mogelijk

Afhankelijk van hetgeen dat je verkoopt, helpt het om een voorwerp of een kledingstuk zo fysiek mogelijk te maken. Video’s kunnen hierin een goede uitkomst bieden. Je kunt bijvoorbeeld modellen kledingstukken laten showen in een video zodat mensen kunnen zien hoe een bepaald kledingstuk valt. Of maak een video waarin je een voorwerp daadwerkelijk gebruikt zodat klanten jouw producten direct in actie kunnen zien.

Klantenservice

Een chatbot of een klantenservicemedewerker die in een chat reageert, kan een grote hulp zijn voor klanten met een vraag. Door het directe contact bied je jouw online klant een winkelervaring zoals ze die in een fysieke winkel ook zouden beleven: ze kunnen te allen tijde een medewerker om hulp vragen. 

Een complete ervaring

Zorg bij het aanbieden van je product dat je zo compleet mogelijk bent. Mensen vinden het prettig om meer dan alleen de prijs van een product te kennen. Zo willen ze bijvoorbeeld ook graag recensies van andere gebruikers lezen of willen ze meer weten over de samenstelling van het product. Hoe vollediger de productpagina is, hoe groter de kans dat mensen tot een aankoop zullen overgaan.

 

 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

een × twee =