Social Media Marketing Den Bosch - Creatieve Strategen

Instagram gaat veranderen: zo ben je er klaar voor

Wij schrokken laatst even: de Instagram feed van sommigen van onze collega’s zag er opeens heel anders uit. De afmetingen van de posts waren veranderd: van het bekende vierkantje naar langwerpige foto’s en video’s. Hierdoor was onze feed opeens een rommeltje. Hoe zorg je nou dat je klaar bent voor de veranderingen op Instagram?

Nieuwe afmetingen
Zoals gezegd gaan de afmetingen op je Instagram feed veranderen. Dat is bij lang nog niet iedereen het geval maar sommige mensen krijgen de nieuwe afmetingen al te zien. Het nieuwe formaat is 4:5 oftewel 1080 x 1350. We hoeven dus niet langer alles in een perfect vierkantje te gaan proppen maar dit heeft voor je feed wel consequenties. De foto’s en video’s die er al op staan zullen in sommige gevallen minder goed tot hun recht komen omdat ze gemaakt zijn op de oude afmetingen. Let er dus bij het maken van nieuwe content op dat je de nieuwe afmetingen en proporties in je achterhoofd houdt.

Video based platform
Daarnaast heeft Instagram aangegeven meer te willen inzetten op video. Dat is natuurlijk niet gek als je het succes van concurrent TikTok ziet, maar of het ook voor Instagram de juiste weg is? Dat valt nog te bezien. Hieruit kun je wel alvast concluderen dat je video’s op Instagram meer bereik gaan krijgen dan foto’s en plaatjes. Zorg voor balans door de twee varianten met elkaar af te wisselen. 

Een andere aanpassing die hierop aan gaat sluiten is dat je straks stories kunt posten van 60 seconden. Langere video’s zullen dus niet meer opgedeeld worden in snippits (delen) van 15 seconden waardoor de kijkervaring van stories een stuk soepeler wordt. 

Posts pinnen
Als je toch al je oude content aan het herzien bent vanwege de nieuwe afmetingen, kom je misschien ook wel een oudere post tegen die je graag opnieuw onder de aandacht wil brengen. Tegenwoordig kun je tot drie posts vastpinnen bovenaan je profiel. Ook dat heeft Instagram afgekeken van o.a. TikTok maar we zullen niet klagen over content die we nu kunnen recyclen. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2501 1310 admin

Leave a Reply

drie × 5 =