shutterstock 1044259435 1200x800 1

Inzicht in het klantgedrag zorgt voor meer leads

Organisaties die handelen aan de hand van marketingdata en inzichten, verzameld aan de hand van de marketingactiviteiten, creëren meer Sales en Groei. Bedrijven die data gedreven handelen hebben meer kans om de juiste snaar te raken bij de doelgroep. Hierdoor weten zij namelijk exact waar hun doelgroep actief aanwezig is, hoe deze benaderd dient te worden en in welke onderwerpen zij geïnteresseerd zijn.

Dankzij deze Inzichten is het makkelijker voor de organisatie om in contact te komen en nieuwe afnemers te vinden voor diensten en producten. Weten wie je website bezoekt en wat ze precies bekijken op je website levert bijvoorbeeld direct een meerwaarde aan het resultaat van de organisatie. Het maakt het voor de salesafdeling tevens makkelijker om op een gerichte manier contact te leggen met de doelgroep. De gesprekken met de Prospect kunnen ingestoken worden op de Interesses die reeds zijn vastgesteld en hierdoor zal een Sale sneller plaatsvinden en een inventarisatie- en offertetraject drastische verkort worden.

De verwachting is dat organisaties die hun Marketingstrategie niet voor 2020 hebben omgeschakeld naar een data gedreven benadering, achterop zullen raken bij de concurrentie en uiteindelijk zullen omvallen. We adviseren daarom je organisatie en Marketingstrategie daarom zo snel mogelijk hierop in te richten.

Heb je vragen over dit onderwerp of ben je benieuwd hoe Creatieve Strategen je hierbij kan helpen? Neem dan direct contact met ons op en we helpen je met plezier verder.

1200 800 admin