shutterstock 1084150199

Is jouw marketing ook één grote jungle?

Heb jij ook wel eens het gevoel dat de marketing van je organisatie één groot jungle is en wil je graag wat meer structuur en conversie? In dit blog geven we je drie tips om vandaag nog direct meer structuur aan te brengen in je marketing.

Tip 1: Digitale Tools

Maak gebruik van digitale planning tools en zorg ervoor dat er een gedegen planning ligt voor het gehele jaar. Vervolgens is het aan te raden een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen te maken die betrekking hebben op jou en je organisatie en je graag zou laten zien en hoeveel algemene berichten je daarnaast nog zou willen plaatsen als organisatie over je product of dienstverlening. Het inzetten van een digitale planning tool zorgt ervoor dat je planning bewaakt blijft en je deze doelgericht kunt gaan invullen met relevante content. Zo kan je vooruit werken en weet je zeker dat er altijd berichten klaarstaan voor je organisatie.

Tip 2: Huisstijl templates

Zorg ervoor dat je een huisstijl hebt voor je verschillende typen berichten. Dat wil niet zeggen dat ze er allemaal precies hetzelfde uit dienen te zien, maar wel dat je per soort bericht een zelfde look and feel aanhoudt. Op die manier heb je altijd een leidraad voor de berichten waarmee snel geschakeld kan worden om visuals te creëren en gaan berichten rondom feestdagen of blogs altijd op eenzelfde manier naar buiten. Je huisstijl wordt zo herkenbaar en mensen weten al op voorhand wat voor soort bericht het is en in welke vorm het bericht betrekking op hen heeft.

Tip 3: Creëer een verhaal

Om te zorgen dat je marketing geen los zand wordt is het verstandig om te werken aan de hand van een vastgesteld verhaal. Welke aspecten wil je de markt laten zien en welke marketing funnel zet je op om ze hierin mee te nemen richting een gewenste actie. Zonder een verhaal waarin onderdelen samenkomen versnippert de uitstraling van je organisatie. Denk daarom goed na of de berichten die je ingedachte hebt wel bijdragen aan het complete verhaal wat je wilt vertellen als organisatie en je niet zomaar iets plaatst omdat het vrijdag is en je deze hele week nog geen berichten hebt geplaatst. Denk altijd aan relevantie en je marketing blijft een georganiseerd en effectief proces met bijpassende resultaten!

Tot slot
Benieuwd hoe wij deze tips voor je kunnen toepassen binnen jouw organisatie? Onze strategen staan graag voor je klaar! Neem voor een creatieve sessie contact op via: info@creatieve-strategen.nl 

2000 1333 admin