221025 cs blog kickstartjecreativiteit v1 facebooklinkedin

Kickstart je creativiteit

Creativiteit op de werkvloer is onmisbaar. Je ontwikkelt er nieuwe ideeën door, kunt problemen op een makkelijkere manier oplossen en kunt plannen bedenken die jou onderscheiden van de concurrentie. Maar creatief zijn kost soms wat moeite. Met onderstaande tips kickstart jij je creativiteit.

Laat het los
Soms hebben we een bepaalde gene bij het doen van brainstorm oefeningen die ons creatiever maken. We vinden ze ‘kinderachtig’ en misschien vind je zelfs dat zo’n oefening niks met het oplossen van een probleem te maken heeft. Maar het is belangrijk dat je dit soort remmingen loslaat. Waar het juist om gaat is dat je in een bepaalde flow terecht komt. Daarvoor moet je soms gewoon even ‘gek’ doen en zonder remmingen kunnen roepen wat je denkt. Zo kom je vanzelf op creatieve ideeën!

Aan de slag!
Iets doen is beter dan niets doen. Soms kan het idee dat we iets perfect moeten doen ons verlammen. Probeer alles wat je doet te zien als een experiment waarbij je fouten mag maken. Als je verschillende dingen probeert waarbij niets perse perfect hoeft te zijn, creëer je misschien meerdere dingen met potentie die, als je ze samenvoegt, samen een perfect geheel vormen!

Laat je inspireren
Het heeft geen zin om een uur naar een leeg vel papier te kijken en te denken dat er dan iets magisch gaat gebeuren. Je hebt inspiratie nodig om creatieve ideeën te bedenken. Je kunt je op verschillende manieren laten inspireren. Zoek bijvoorbeeld artikelen, foto’s of boeken die passen bij het onderwerp waarover je wil brainstormen, maak een moodboard of ga wandelen waarbij je steeds een foto moet maken van één bepaalde kleur. Van niets komt niets, dus laat je inspireren!

Beter goed gejat…
Misschien vind je in je zoektocht naar inspiratie wel hét idee dat jij ook zou willen uitwerken. In dat geval kun je beter goed jatten dan iets slechts zelf verzinnen. Het belangrijke is dat je een bepaald idee gebruikt als basis en je dit eigen maakt. Zo creëer je alsnog iets nieuws maar dan met een goed bestaand idee als basis.

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Maak hier een afspraak.

2501 1876 admin

Leave a Reply

20 + 15 =