5

Maximale betrokkenheid: in 5 stappen naar aantrekkelijke content voor social media

Vind je het ook zo lastig om posts te maken voor social media die de juiste engagement van volgers krijgen? Het bouwen van een sterke online community wordt steeds belangrijker voor bedrijven om zichzelf op de kaart te zetten. Daarvoor zul je echter moeten opvallen met de juiste posts die zijn afgestemd op specifieke social media platformen. Met deze 5 tips helpen wij je op weg naar maximale betrokkenheid van je volgers!

1 Maak het herkenbaar
Hoe meer jouw volgers zich herkennen in jouw posts, hoe sneller ze geneigd zijn jouw berichten te liken, erop te reageren of het te delen met vrienden. Om dit goed te doen moet je dus een uitstekend beeld hebben van jouw ideale klant en waar de schoen wringt. Door dit te benoemen laat je zien dat je begrijpt waar jouw klanten op een dagelijkse basis mee worstelen of mee bezig zijn. 

2 Stem je content af
Het maken van leuke content is helaas niet voldoende. Je zult alle content op elk specifiek social media platform moeten afstemmen. Niet alleen werkt afgestemde content beter op elk afzonderlijk platform maar de kans is ook groot dat mensen je via meerdere kanalen volgen. Gebruik de kracht van herhaling met het element van verrassing dus op een verstandige manier. 

3 Opvallen in de massa
Opvallen in de massa is een lastige zaak in een tijdperk waarbij je slechts een seconde hebt om jouw volger te laten stoppen met scrollen bij jouw bericht. Zorg er dus voor dat je direct de aandacht grijpt met een opvallende visual. Dit kan een afbeelding zijn zoals een persoonlijke foto of een korte video waarin je bijvoorbeeld op een leuke manier laat zien hoe mensen je product kunnen gebruiken. 

4 Voor gebruikers, door gebruikers
Online recensies zijn de moderne variant van ouderwetse mond-op-mond reclame. We checken allemaal de recensies van gebruikers voordat we een product of dienst aanschaffen. Door content te creëren die gemaakt is door gebruikers van jouw dienst of product sla je als het ware twee vliegen in één klap. Daarnaast onderscheidt deze content zich van de eenheidsworst doordat al jouw gebruikers over hun eigen unieke ervaring met jouw bedrijf/product/dienst kunnen vertellen. 

5 Vertel een verhaal
Weinig mensen zitten te wachten op een post waarin je vertelt hoe goed jouw bedrijf wel niet is. Maak gebruik van de ‘show don’t tell’ techniek en vertel een verhaal aan je volgers waaruit dit duidelijk wordt. Maak hierbij gebruik van visuele elementen zoals afbeeldingen of (korte) video’s om op te vallen op de tijdlijn van je volgers. Laat verschillende mensen aan het woord in jouw verhalen. Denk aan medewerkers, gebruikers of jijzelf als oprichter. Zo zorg je voor een sterkere emotionele en menselijke band tussen jouw organisatie en je volgers. 

Ook aan de slag met opvallende content die engagement met je volgers oplevert? Wij staan voor je klaar! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

1350 707 admin

Leave a Reply

twee + vier =