shutterstock 1341465428

Meer leads met instagram marketing!

Een prachtig Instagram Grid maakt het kwaliteitsverschil voor iedere organisatie. Er zijn diverse opties om het Instagram Grid van je organisatie zo in te richten dat het bijdraagt aan de gehele uitstraling van je bedrijf.

Tip 1: Overzicht
Maak een overzicht van de diverse verschillende berichten die je als organisatie wilt gaan uitsturen. Dit is het startpunt om te bepalen hoe je Grid er op Instagram uit gaat zien. Denk na over de frequentie van de berichten en zorg voor een goede planning van deze berichten. Op deze manier weet je precies welke berichten er vaak in je grid terug gaan komen en hoe je kan zorgen dat deze visueel bijdragen aan het beeld van je organisatie.

Tip 2: Ontwerp een Grid
Begin niet zomaar met het plaatsen van berichten op Instagram. Bedenk vooraf hoe je zou willen dat je Grid eruit komt te zien en welke uitstraling je als organisatie wilt hebben. Door hier vooraf een ontwerp van te maken kan je de huisstijl van de organisatie bewaken en zorgen voor rust en structuur in je Instagram marketing.

Tip 3: Hoogtepunten
Natuurlijk is het leuk om af en toe een live video of afbeelding van een event of belangrijke gebeurtenis te plaatsen, zodat je realtime aan de volgers kunt laten zien waar je bent en wat je op dat moment aan het doen bent om hen hier deel van te maken. Echter is het in dat geval verstandig om deze berichten te plaatsen in je storyline, zodat de volgers ze wel zien maar het bericht niet je Grid doorbreekt. Deze storyline kan je vervolgens weer opslaan in je hoogtepunten, waar ze bewaard blijven en te allen tijden voor iedereen terug te kijken zijn. Wel is het verstandig om deze hoogtepunten ook een huisstijl mee te geven die past bij de organisatie. Op deze manier versterk je het beeld van je bedrijf nog verder.

Tot slot
Wil jij graag beginnen met Instagram marketing voor je organisatie of zou je hier graag hulp of advies bij willen? Onze strategen helpen je hier graag bij! Neem voor een creatieve sessie contact op via: info@creatieve-strategen.nl 

2000 1333 admin