210930 Blog Meer leads via LinkedIn Sales Navigator Linkpost

Meer leads via LinkedIn Sales Navigator

Het vinden van nieuwe leads is een essentiële factor in elk bedrijf. Tenslotte is dit de manier om je klantenbestand uit te breiden en jouw product of dienst ook nog eens te verkopen via positieve mond-op-mond-reclame. Met LinkedIn Sales Navigator kun je doelgericht zoeken naar nieuwe leads en deze op een unieke en doeltreffende manier benaderen.

De abonnementsdienst LinkedIn Sales Navigator is een tool waarmee je doelgericht leads kunt zoeken en potentiële klanten kunt benaderen. Om optimaal gebruik te maken van deze tool, is het dus belangrijk dat je vooraf exact bepaalt wie jouw ideale klant is. 

De ideale klant

Om jouw ideale klant te bepalen, kun je een of meerdere buyer persona profielen aanmaken. Met deze beschrijving als leidraad kun je vervolgens gericht gaan zoeken in LinkedIn Sales Navigator. Om te beginnen stel je je eigen sales profiel zo nauwkeurig mogelijk af. Richt je je bijvoorbeeld op een specifieke locatie? Dan kun je dit finetunen. Hetzelfde geldt voor bepaalde marktgebieden, professionaliteiten of bedrijven met een bepaalde omvang.

Leads bepalen en opslaan

Dankzij de filters in LinkedIn Sales Navigator kun je een heel specifieke doelgroep pinpointen. Daarnaast kun je met deze tool extra informatie over bedrijven en personen krijgen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld voor het laatst in het nieuws werd genoemd. Als je je lead zoekopdracht verfijnd en ingevoerd hebt, kun je de resultaten hiervan opslaan onder een tag. Met deze tags kun je dus met gemak verschillende categorieën maken met verschillende lead groepen. Je krijgt dan ook notificaties van elke nieuwe LinkedIn aanmelding die overeenkomt met jouw zoekopdracht. 

Heb je de perfecte lead gevonden? Sla deze dan op onder een tag en gebruik het profiel om vergelijkbare profielen te bekijken. Dit doe je door naast het profiel op de drie puntjes te klikken en te kiezen om vergelijkbare profielen te bekijken. Op deze manier kun je niet alleen doelgericht zoeken naar de perfecte klanten maar kun je ook je zoekresultaten vergroten.

Ook het maximale uit je marketing halen?

Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2501 1314 admin