3

Sociale koploper: de trends in social media marketing

Wil je een werken aan je merkbekendheid, dan moet je inzetten op social media. Het is dé plek waar (potentiële) klanten je opzoeken. Al jouw verschillende kanelen dienen als een digitaal visitekaartje waar je in één klap een onvergetelijke indruk kunt achterlaten. Maar om een sociale koploper te zijn én te blijven, moet je natuurlijk op de hoogte zijn van – en meegaan met – de laatste social media trends. 

Inzetten op Instagram
Het platform met de hoogste betrokkenheid, de hoogste Return on Investment en de meeste potentie is Instagram. Door de toegevoegde opties om het verkopen van producten via dit platform makkelijker te maken, is de populariteit van Instagram onder marketeers enorm gestegen. 

Ook de rol van betrokkenheid van volgers is nog steeds ontzettend belangrijk. Het bouwen van een online community is belangrijker dan ooit voor bedrijven. De uitdaging zit ‘m er dus in om niet alleen relevante content aan te bieden maar deze ook zo in te richten dat deze meer engagement en meer volgers oplevert. Dit doe je op verschillende manieren:

  • Door Instagram posts te voorzien van een goede omschrijving die niet alleen relevante informatie biedt maar ook een vraag aan je volgers stelt om zo een gesprek te starten.
  • Het delen van content die door gebruikers van jouw product of dienst is gemaakt.
  • Maak gebruik van de verschillende opties die Instagram biedt voor bedrijven, zoals Reels, Vraagstickers in Stories of het taggen van producten om shoppen makkelijker te maken. 

Zorgvuldig recyclen van content
Het maken van leuke, opvallende content kost veel tijd. Als dit eenmaal gelukt is, ben je natuurlijk trots en plaats je diezelfde content misschien op elk platform. Helaas gaat die vlieger de komende tijd niet meer op. Hoewel het nog steeds mogelijk blijft om content te recyclen en op meerdere platformen te plaatsen, moet dit zorgvuldig gebeuren waarbij de content specifiek op het platform wordt afgestemd. De basis mag hetzelfde blijven, alleen de uitvoering is anders.

Korte video’s
Tiktok zette de trend en platformen zoals Instagram en Youtube volgden al gauw: de korte videocontent is here to stay. Het is het ideale format om op een korte, hapklare manier iets te vertellen over je product of dienst. Daarnaast geven generaties zoals millenials en gen-z de voorkeur aan video’s in plaats van te lezen over een product of dienst. 

Opvallen met herkenbare content
Met herkenbare content kun je als bedrijf laten zien dat je begrijpt wat de uitdagingen/problemen van jouw doelgroep zijn. Hiermee kun je begrip tonen en zo een hogere engagement met je social posts genereren. Hoe meer jouw ideale klant zichzelf herkent in jouw posts, hoe groter de kans is dat hij ook in de toekomst een interactie met jouw content zal uitvoeren. 

Wil je ook een koploper zijn op social media maar heb je geen tijd om dagelijks uren te besteden aan het bedenken en maken van passende content? Wij staan voor je klaar. Neem contact op om een brainstorm te plannen of om de mogelijkheden te bespreken. 

1350 707 admin

Leave a Reply

3 + elf =