211012 Blog Succesvolle manieren voor een brainstorm linkpost

Succesvolle manieren om te brainstormen

Een brainstorm is de ideale manier om nieuwe en creatieve ideeën voor je bedrijf te bedenken. Of het nu gaat om nieuwe marketing ideeën of over de toekomst van je bedrijf: een brainstorm helpt je om buiten de gebaande paden te denken en de krachten van jou en je team te bundelen. Wij hebben wat tips voor een brainstorm op een rijtje gezet zodat jij extra succesvol en creatief aan de slag kunt. 

Elk idee telt
Hoe meer ideeën hoe beter: dat is de vuistregel voor een brainstormsessie. Alle ideeën kunnen namelijk bijdragen aan het vinden van een uitkomst. Daarom hoeft geen enkel idee van tafel te worden geveegd: jouw idee zou tenslotte ook anderen kunnen inspireren voor het uiteindelijke winnende plan.

Geef elkaar de ruimte
Soms ben je geneigd om een bijzonder idee direct van tafel te vegen en diegene erop aan te spreken. Binnen een brainstormsessie is er echter geen ruimte voor kritiek of negativiteit. Hiermee beperk je namelijk de vrijheid van je team waardoor mensen niet de ruimte voelen om elk idee ter sprake te brengen. Zo loop je dus de kans dat hét idee onuitgesproken blijft. 

Kies voor een brainstormmethode
Het kan natuurlijk werken om gewoon in het wild ideeën te roepen en deze misschien op te schrijven. Maar om wat structuur in je brainstormsessie aan te brengen, kun je ook gebruik maken van een brainstormmethode. Denk bijvoorbeeld aan mindmapping, de 101 brainstorm ideeën methode of de Disney methode. Bij deze laatste methode bekijk je een bepaald ‘probleem’ vanuit vier verschillende perspectieven: vanuit de realist, de dromer, de critici en de toeschouwers.

Voeg ideeën samen
Als je uiteindelijk een hoop ideeën bedacht hebt met z’n allen, wordt het tijd om de beste ideeën uit te kiezen en deze duidelijk onder elkaar te zetten. Analyseer deze ideeën en kijk of je eventueel concepten kunt samenvoegen en of bepaalde invalshoeken elkaar versterken.

 


Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

12 − 6 =