Social media marketing bureau - Creatieve Strategen

Succesvolle marketingstrategieën voor meer leads

Als bedrijf wil je natuurlijk zo organisch mogelijk groeien door alleen maar waardevolle leads te verzamelen van potentiële klanten. Maar het creëren van die leads kan nogal wat uitdagingen met zich meebrengen. Zeker wanneer je een beginnend bedrijf bent, kan het lastig zijn om een voet tussen de deur te krijgen. Met een goede marketingstrategie zorg je ervoor dat je opvalt tussen alle (online) concurrentie en dat je sales binnen de kortste keren oplopen. 

Merkontwikkeling
Voordat je een marketingstrategie gaat kiezen, is het belangrijk dat je eerst het merk van je bedrijf ontwikkelt. In de merkontwikkeling bepaal je wat je als bedrijf wil uitstralen en hoe je je doelgroep wil aanspreken. Ben je creatief of juist traditioneel? Voer dit door in je huisstijl, je website en de tone of voice die je hanteert. Hoe beter je weet waar je bedrijf voor staat, hoe duidelijker je dit kan communiceren aan je doelgroep. 

Contentmarketing
Contentmarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Hiermee kun je namelijk meerdere vliegen in één klap slaan. Je kunt uitleg geven over je product/dienst, expertise en kennis delen en op deze manier een band opbouwen met je volgers en klanten. Deze content kun je vervolgens ook nog eens recyclen zodat deze voor meerdere kanalen geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan social media, blogs of downloads op je website. 

E-mailmarketing
Een andere manier om je klanten te bereiken is via e-mailmarketing. Hiermee kun je je volgers regelmatig op de hoogte houden van het laatste nieuws en de laatste aanbiedingen. Met een goede nieuwsbrief kun je zeer nauwkeurig de boodschap van je bedrijf uitdragen. Deze nieuwsbrief kun je in jouw huisstijl opmaken en gebruiken om op te vallen in de mailbox van je klanten door een aansprekende onderwerpregel te gebruiken. 

Virale marketing
Deze marketingstrategie is lastig maar zéér effectief als hij werkt: virale marketing richt zich helemaal op het verzamelen van zo veel mogelijk aandacht. Dit kun je bereiken door iets grappigs te posten of in te haken op actuele gebeurtenissen. De Hema en Bol.com zijn twee bedrijven die deze manier van marketing uitstekend in de vingers hebben.

Plan de campagne
Uiteindelijk zijn er ontzettend veel marketingstrategieën te vinden waar je als bedrijf gebruik van kunt maken. Het belangrijkste is echter dat je een strategie kiest die aansluit bij jouw organisatie. Je hoeft ook niet op één paard te wedden. Juist een combinatie van verschillende strategieën is vaak het meest effectief. Let er hierbij wel op dat je voor elke strategie een uitgekiend plan hebt waarin je duidelijk vastlegt hoe je plan gaat uitvoeren, wie de doelgroep is en wat het beoogde effect van de strategie moet zijn. 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je merkidentiteit en het bepalen van je marketingstrategieën? Wij helpen je graag! Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. 

1200 628 admin

Leave a Reply

18 + 16 =